La policia d’Indonèsia troba una cria d’orangutan sedada en una maleta a l’aeroport de Bali

Imatge del detingut i de l'orangutan en mans de la policia

Imatge del detingut i de l'orangutan en mans de la policia | EFE

 

El contraban d’algunes espècies d’animals està molt valorat en el mercat negre i des d’indonèsia ens arriba una nova història sobre aquesta lacra. En concret, la policia d’aquest país del sud-est asiàtic ha trobat una cria d’orangutan sedada i amagada a dins d’una maleta d’un home de nacionalitat russa que intentava passar l’animal pels controls de seguretat de l’aeroport de l’illa de Bali.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Segons explica la Policia i l’Agència de Conservació de Recursos Naturals d’Indonèsia (BKSDA), els fets van passar divendres, quan l’home pretenia embarcar en un vol amb destinació Rússia. Juntament amb l’orangutan, els agents van trobar també dos gekkos i cinc llangardaixos.

 

L’orangutan és una espècie animal greument amenaçada, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. «La condició de l’orangutan és bona, però està estressar perquè el van tractar malament i el van sedar», ha explicat a l’agència EFE el cap de la BKSDA a Bali, Budhi Kurniawan. L’animal es recupera ara al zoològic Bali Safari.

 

Imatge de l'orangutan recuperant-se al zoològic de Bali

Imatge de l'orangutan recuperant-se al zoològic de Bali | EFE

 

Fins a 5 anys de presó per contraban d’aquesta espècie protegida

Un cop detingut, l’home va assegurar que un altre home rus, que va aconseguir sortir d’Indonèsia, li va entregar l’animal després de comprar-lo en un mercat de carrer al centre de l’illa de Java per un preu de 3.000 dòlars, uns 2.650 euros. Ara, el detingut s’enfronta a una pena de 5 anys de presó i a una sanció econòmica de fins a 100 milions de rupies, uns 7.050 dòlars o 3.230 euros, per contraban d’una espècie protegida.

 

Ara la policia intenta esbrinar d’on va ser extret l’orangutan, ja que només habita a les illes de Sumatra o Borneo. Per aquesta raó, l’agència investiga l’ADN de l’animal per saber el seu origen i prendre una decisió al respecte sobre la seva posada en llibertat.

  

 

L'orangutan està rebent el millor tracte per recuperar-lo aviat

L'orangutan està rebent el millor tracte per recuperar-lo aviat | EFE

 

L’orangutan, objectiu de la caça furtiva

Precisament, els orangutans són víctimes de la caça furtiva, ja que hi ha grups que maten a les mares per quedar-se amb les cries. A més, els agricultors ataquen aquests animals per protegir les collites, mentre que l’expansió agrícola està fragmentant el seu hàbitat natural, sobretot per la construcció d’indústries i infraestructures, així com en zones de cultiu d’oli de palma.

 

A les illes de Borneo i Sumatra, el govern indonesi calcula que hi viuen uns 71.640 orangutans. La població d’aquesta espècie està davallant, segons dades governamentals de l’any 2017. Fa pocs dies, el 13 de març, una orangutan adulta va ser trobada amb 74 trets de perdigons a Sumatra. La seva cria va morir a causa de la falta d’alimentació.