Els aliments poden transmetre la Covid-19? Això és el que diu l’OCU

Comparteix

Supermercat

L'organisme respon les preguntes que han inquietat més als consumidors | Cedida

 

La crisi del coronavirus ha alterat el dia a dia i les rutines de tots els ciutadans. Una de les coses que més inquieta i en sorgeixen mil dubtes al respecte són les mesures que s'han de prendre pel que fa a l'alimentació, per tal de no contagiar-se del virus

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha seleccionat algunes consultes dels ciutadans sobre la possibilitat de contagi dels aliments i quina és la seva manipulació correcta, tant pel que fa a les indústries, als supermercats o a les cases. L'OCU també ha remarcat les recomanacions que van brindar en el seu moment les autoritats espanyoles i europees.

 

 

Aliments de supermercat

Actualment no es té constància de l'aparició de cap cas de coronavirus causat pels productes ingerits. Algunes autoritats alimentàries com l'EFSA (European Food Safety Authority) i altres institucions han descartat que els aliments puguin ser transmissors de virus.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'entrada de la Covid-19 al nostre cos es realitza principalment per aspiració més que per ingestió, ja que la secreció pot accedir pel nas o per la boca, situant-se en les vies respiratòries.

 

 

 

 

No obstant això, podria succeir el cas que alguns aliments frescos o envasats tinguessin gotes de saliva a la superfície o en els envasos, sent així el vehicle perfecte de contagi del virus. Segons informen les autoritats, la Covid-19 pot aguantar sobre paper o cartró 24 hores, mentre que sobre plàstic o metall podria subsistir alguns dies a 20ºC (a menor temperatura, podria viure més temps).

 

Per evitar un possible contagi s'hauria d'evitar tocar els aliments, utilitzar guants, rentar-se posteriorment les mans, i netejar els envasos dels productes amb un drap amb aigua freda i amb unes gotes de lleixiu o una mica d'alcohol.

 

Productes elaborats a la fàbrica

No, els productes elaborats industrialment no són susceptibles de contenir el virus. A més, encara que algun operari estigués infectat sense saber-ho, les pràctiques higièniques que se segueixen a les fàbriques d'aliments haguessin eliminat qualsevol mena de microorganismes (virus, bacteri, floridures, etc.).

 

Aliments frescs

En principi es pot consumir sense por la carn, el peix i la resta d'aliments frescs que hagin estat manipulats pel personal dels mercats i supermercats.

 

 

 

 

Les mesures higièniques òptimes per aquest virus són les mateixes que normalment s'han de dur a terme per evitar trobar altres organismes presents en carns, peixos o verdures i per combatre altres patògens que podrien arribar dels manipuladors o de les superfícies de contacte (ganivets, taules, etc.).

 

Mesures a seguir a casa

Amb les mesures higièniques habituals és suficient. El més important és evitar fer servir els mateixos estris al manipular aliments crus i cuinats, rentar-se bé les mans i cuinar bé els aliments, ja que en el cas que hagués arribat el virus, aquest mor a una temperatura aproximada de 60 o 70 graus.

 

En el cas que a casa hi hagi menjar preparat per una persona que ha donat positiu o té símptomes de coronavirus, no és necessari llençar-lo, només s'ha d'escalfar a 60 o 70 graus per matar el virus. Si aquesta persona ha tocat algun producte com la fruita o verdura, es recomana rentar-lo amb aigua i sabó o aigua freda i unes gotes de lleixiu.

 

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Sin categorizar

Els aliments poden transmetre la Covid-19? Això és el que diu l’OCU

Comparteix

Supermercat

L'organisme respon les preguntes que han inquietat més als consumidors | Cedida

 

La crisi del coronavirus ha alterat el dia a dia i les rutines de tots els ciutadans. Una de les coses que més inquieta i en sorgeixen mil dubtes al respecte són les mesures que s'han de prendre pel que fa a l'alimentació, per tal de no contagiar-se del virus

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha seleccionat algunes consultes dels ciutadans sobre la possibilitat de contagi dels aliments i quina és la seva manipulació correcta, tant pel que fa a les indústries, als supermercats o a les cases. L'OCU també ha remarcat les recomanacions que van brindar en el seu moment les autoritats espanyoles i europees.

 

 

Aliments de supermercat

Actualment no es té constància de l'aparició de cap cas de coronavirus causat pels productes ingerits. Algunes autoritats alimentàries com l'EFSA (European Food Safety Authority) i altres institucions han descartat que els aliments puguin ser transmissors de virus.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'entrada de la Covid-19 al nostre cos es realitza principalment per aspiració més que per ingestió, ja que la secreció pot accedir pel nas o per la boca, situant-se en les vies respiratòries.

 

 

 

 

No obstant això, podria succeir el cas que alguns aliments frescos o envasats tinguessin gotes de saliva a la superfície o en els envasos, sent així el vehicle perfecte de contagi del virus. Segons informen les autoritats, la Covid-19 pot aguantar sobre paper o cartró 24 hores, mentre que sobre plàstic o metall podria subsistir alguns dies a 20ºC (a menor temperatura, podria viure més temps).

 

Per evitar un possible contagi s'hauria d'evitar tocar els aliments, utilitzar guants, rentar-se posteriorment les mans, i netejar els envasos dels productes amb un drap amb aigua freda i amb unes gotes de lleixiu o una mica d'alcohol.

 

Productes elaborats a la fàbrica

No, els productes elaborats industrialment no són susceptibles de contenir el virus. A més, encara que algun operari estigués infectat sense saber-ho, les pràctiques higièniques que se segueixen a les fàbriques d'aliments haguessin eliminat qualsevol mena de microorganismes (virus, bacteri, floridures, etc.).

 

Aliments frescs

En principi es pot consumir sense por la carn, el peix i la resta d'aliments frescs que hagin estat manipulats pel personal dels mercats i supermercats.

 

 

 

 

Les mesures higièniques òptimes per aquest virus són les mateixes que normalment s'han de dur a terme per evitar trobar altres organismes presents en carns, peixos o verdures i per combatre altres patògens que podrien arribar dels manipuladors o de les superfícies de contacte (ganivets, taules, etc.).

 

Mesures a seguir a casa

Amb les mesures higièniques habituals és suficient. El més important és evitar fer servir els mateixos estris al manipular aliments crus i cuinats, rentar-se bé les mans i cuinar bé els aliments, ja que en el cas que hagués arribat el virus, aquest mor a una temperatura aproximada de 60 o 70 graus.

 

En el cas que a casa hi hagi menjar preparat per una persona que ha donat positiu o té símptomes de coronavirus, no és necessari llençar-lo, només s'ha d'escalfar a 60 o 70 graus per matar el virus. Si aquesta persona ha tocat algun producte com la fruita o verdura, es recomana rentar-lo amb aigua i sabó o aigua freda i unes gotes de lleixiu.

 

Lleida registra la segona pitjor xifra de morts per coronavirus des de l’inici de la pandèmia
Lleida tindrà una nova connexió transversal entre Cappont, Copa d’Or i la Bordeta

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.