Els turistes gastronòmics fan una despesa de 341,25 euros per persona i nit, 273,91 més alta que la resta de visitants a Barcelona. Així ho revela el tercer monogràfic de Perfil i Hàbits dels Turistes a la Destinació Barcelona 2022 sobre gastronomia elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona. Segons aquest estudi, la majoria dels visitants gastronòmics que viatgen a Barcelona gasten de mitjana 5 vegades més en menjar que la resta durant la seva estada i destinen gairebé sis de cada 10 euros als àpats. A més, molts tornen a repetir el viatge: el 60,9% ja havia passat la nit a la ciutat i el 47,1% ho ha fet 4 vegades o més en els últims 10 anys.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
Segons aquest estudi, el visitant gastronòmic és majoritàriament un home (78,9%), de 40,1 anys, de procedència internacional (75,8%), amb estudis universitaris (79,7%) i que viatja tant per oci (49,8%) com per motius professionals (43,8%). L’Observatori del Turisme destaca que a l’hora de realitzar activitats durant la seva estada, el percentatge de turistes que han aprofitat el seu viatge per treballar és 22,4 punts més alt que el global de turistes.
Per procedència, el turista gastronòmic de la capital catalana és bàsicament internacional (86,4%) mentre que a la resta de la demarcació el 47,7% són nacionals.
Per dies d’estada, el visitant gastronòmic acostuma a fer una mitjana de 3 nits, gairebé dues nits menys que la mitjana de turistes; s’allotja majoritàriament en un hotel (86,7%) que contracta principalment per internet amb la companyia (42%), arriba en avió (71,7%) i es desplaça pel municipi en taxi (59,7%). Sol ser una persona que viatja més sol (32,6%) o amb companys de feina (20,8%) que la majoria de viatgers.
Tot i fer estades més curtes que el conjunt de visitants, el gastronòmic gasta més que la mitjana en els apartats de transport (688,33 euros), allotjament (151,02 euros per persona i dia) i estada (341,25 euros per persona i nit).
Pel que fa a la valoració, el perfil gastronòmic se sent principalment atret pel clima, aspecte que puntua amb un 8,91 sobre 10, i per la gastronomia (8,72). També valoren l’arquitectura (9,02) i la cultura (8,74) de la ciutat i a Barcelona regió la seguretat personal en el territori (8,80).