Alerta sanitària per presència de salmonella en fuet envasat

Comparteix

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha informat, a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), d’una alerta alimentària notificada per les autoritats sanitàries de Catalunya. L’alerta fa referència a la presència de Salmonella en dues marques de fuet lonxejat refrigerat.


 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Productes afectats

1. Fuet lonxejat LA TABLA (comercialitzat per ALDI)

  • Aspecte: lonxejat
  • Lots afectats: L5136 i L5140
  • Pes de cada unitat: 125 g
  • Conservació: refrigerat





2. Fuet lonxejat VALLDAN

  • Aspecte: lonxejat
  • Lot afectat: L5134
  • Pes de cada unitat: 125 g
  • Conservació: refrigerat

Segons la informació disponible, la distribució inicial d’aquests productes s’ha realitzat a les comunitats autònomes de Catalunya, Castella i Lleó, Madrid i la Comunitat Valenciana, tot i que no es descarta que hagin estat redistribuïts a altres territoris.

Recomanacions a la ciutadania

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana no consumir els productes dels lots afectats si es tenen a casa, i demana que es retornin al punt de venda per sol·licitar el reemborsament.

En cas que alguna persona hagi consumit aquests fuets i presenti símptomes compatibles amb la salmonel·losi (com diarrea, vòmits, febre, dolor abdominal o de cap), es recomana acudir a un centre de salut i demanar un justificant mèdic.

Què és la Salmonella?

La Salmonella és una de les principals causes de brots d’intoxicació alimentària a Espanya. Es tracta d’una bactèria que viu en l’intestí de les persones i dels animals, i que pot contaminar aliments o aigües si no es mantenen les condicions sanitàries adequades.

Els aliments més habitualment afectats són:

  • Ous crus o poc cuinats
  • Carn crua o poc feta, especialment d’aviram
  • Llet i derivats làctics
  • Verdures i hortalisses crues regades amb aigua contaminada
  • Marisc

Els símptomes poden aparèixer entre les 12 i 36 hores després de la ingesta, i la durada habitual és de 2 a 7 dies. Tot i que sovint la infecció es resol sense complicacions, persones vulnerables com infants, gent gran o persones amb malalties prèvies poden patir conseqüències greus, principalment per deshidratació.

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Societat

Alerta sanitària per presència de salmonella en fuet envasat

Comparteix

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha informat, a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), d’una alerta alimentària notificada per les autoritats sanitàries de Catalunya. L’alerta fa referència a la presència de Salmonella en dues marques de fuet lonxejat refrigerat.


 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Productes afectats

1. Fuet lonxejat LA TABLA (comercialitzat per ALDI)

  • Aspecte: lonxejat
  • Lots afectats: L5136 i L5140
  • Pes de cada unitat: 125 g
  • Conservació: refrigerat





2. Fuet lonxejat VALLDAN

  • Aspecte: lonxejat
  • Lot afectat: L5134
  • Pes de cada unitat: 125 g
  • Conservació: refrigerat

Segons la informació disponible, la distribució inicial d’aquests productes s’ha realitzat a les comunitats autònomes de Catalunya, Castella i Lleó, Madrid i la Comunitat Valenciana, tot i que no es descarta que hagin estat redistribuïts a altres territoris.

Recomanacions a la ciutadania

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana no consumir els productes dels lots afectats si es tenen a casa, i demana que es retornin al punt de venda per sol·licitar el reemborsament.

En cas que alguna persona hagi consumit aquests fuets i presenti símptomes compatibles amb la salmonel·losi (com diarrea, vòmits, febre, dolor abdominal o de cap), es recomana acudir a un centre de salut i demanar un justificant mèdic.

Què és la Salmonella?

La Salmonella és una de les principals causes de brots d’intoxicació alimentària a Espanya. Es tracta d’una bactèria que viu en l’intestí de les persones i dels animals, i que pot contaminar aliments o aigües si no es mantenen les condicions sanitàries adequades.

Els aliments més habitualment afectats són:

  • Ous crus o poc cuinats
  • Carn crua o poc feta, especialment d’aviram
  • Llet i derivats làctics
  • Verdures i hortalisses crues regades amb aigua contaminada
  • Marisc

Els símptomes poden aparèixer entre les 12 i 36 hores després de la ingesta, i la durada habitual és de 2 a 7 dies. Tot i que sovint la infecció es resol sense complicacions, persones vulnerables com infants, gent gran o persones amb malalties prèvies poden patir conseqüències greus, principalment per deshidratació.

Canvis: La nova llei antitabac també posa límit als vapejadors
El 64% de la població catalana respira aire contaminat per sobre dels límits legals

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.