Sin categorizar

L’Arnau de Vilanova afegeix la formació grupal a les eines per lluitar contra l’obesitat

Comparteix

L'Equip de Dietistes-Nutricionistes del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha posat en marxa aquest 2022 els cicles de formació dirigits a pacients amb obesitat greu. Inicialment, s'han programat 180 pacients que han d'acudir a les instal·lacions del servei d'Endocrinologia i Nutrició de manera mensual, amb una quinzena de pacients per sessió. Posteriorment, els cicles s'estendran a tots els pacients amb obesitat greu que requereixen assistència sanitària hospitalària.

 

La formació està centrada en el coneixement de la malaltia i en l'adquisició d'hàbits de vida saludables. Es fa referència al Decàleg d'alimentació i estil de vida saludable mediterrani del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) que, entre d'altres, destaca la importància de consumir productes frescos i de proximitat, evitar el consum de tabac i alcohol, i reduir la ingesta d'aliments ultraprocessats.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

També es donen pautes per planificar menús saludables i per interpretar les etiquetes dels productes alimentaris. Alhora, s'ofereixen consells per augmentar l'activitat física i per millorar el descans nocturn. L'Equip de Dietistes-Nutricionistes, format per Cristina Moreno, Cristina Domínguez, Núria Piñol i Carla Abella, compta també amb el suport d'un psicòleg, Antonio Alcántara, i està previst que en un futur s'incorpori a aquestes sessions un professional de l'educació física.

Imatge d'una sessió grupal a Lleida

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova afegeix la formació grupal a les eines per lluitar contra l’obesitat | LleidaDiari.cat

 

Un abordatge pioner a Lleida

Albert Lecube, cap del servei d'Endocrinologia i Nutrició, explica que aquesta formació amb l'Equip de Dietistes-Nutricionistes representa un abordatge pioner a Lleida i que les sessions volen incloure no només els pacients amb obesitat més greu, candidats a cirurgia bariàtrica, sinó també altres pacients amb obesitat de risc que o bé no compleixen els criteris mèdics per a l'opció quirúrgica o bé no la volen.

 

Segons Lecube, el sobrepès i l'obesitat representen un dels principals problemes de salut pública en la nostra societat i afecten a més del 50% de la població. Entre les causes, s'han de buscar factors genètics, el sedentarisme, el consum d'aliments densament calòrics, l'estrès, la falta de son o els contaminants ambientals, entre d'altres.

 

El servei d'Endocrinologia i Nutrició està ubicat, des del passat desembre, a la segona planta de l'Espai Hospitalari Polivalent de l'Arnau de Vilanova. Compta amb un equip interdisciplinari de professionals que atenen una mitjana de 20.000 pacients anuals i la seva Unitat d'Obesitat és un centre reconegut en el tractament d'aquesta malaltia per l'European Society for the Study of Obesity (EASO).

Les discoteques reobriran l’11 de febrer a Catalunya sense restriccions d’aforament ni passaport covid
La 27a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega porta aquest dissabte l’espectacle de circ ‘Creatura’

Últimes Noticies

També et pot interessar

L’Arnau de Vilanova afegeix la formació grupal a les eines per lluitar contra l’obesitat

Comparteix

L'Equip de Dietistes-Nutricionistes del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha posat en marxa aquest 2022 els cicles de formació dirigits a pacients amb obesitat greu. Inicialment, s'han programat 180 pacients que han d'acudir a les instal·lacions del servei d'Endocrinologia i Nutrició de manera mensual, amb una quinzena de pacients per sessió. Posteriorment, els cicles s'estendran a tots els pacients amb obesitat greu que requereixen assistència sanitària hospitalària.

 

La formació està centrada en el coneixement de la malaltia i en l'adquisició d'hàbits de vida saludables. Es fa referència al Decàleg d'alimentació i estil de vida saludable mediterrani del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) que, entre d'altres, destaca la importància de consumir productes frescos i de proximitat, evitar el consum de tabac i alcohol, i reduir la ingesta d'aliments ultraprocessats.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

També es donen pautes per planificar menús saludables i per interpretar les etiquetes dels productes alimentaris. Alhora, s'ofereixen consells per augmentar l'activitat física i per millorar el descans nocturn. L'Equip de Dietistes-Nutricionistes, format per Cristina Moreno, Cristina Domínguez, Núria Piñol i Carla Abella, compta també amb el suport d'un psicòleg, Antonio Alcántara, i està previst que en un futur s'incorpori a aquestes sessions un professional de l'educació física.

Imatge d'una sessió grupal a Lleida

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova afegeix la formació grupal a les eines per lluitar contra l’obesitat | LleidaDiari.cat

 

Un abordatge pioner a Lleida

Albert Lecube, cap del servei d'Endocrinologia i Nutrició, explica que aquesta formació amb l'Equip de Dietistes-Nutricionistes representa un abordatge pioner a Lleida i que les sessions volen incloure no només els pacients amb obesitat més greu, candidats a cirurgia bariàtrica, sinó també altres pacients amb obesitat de risc que o bé no compleixen els criteris mèdics per a l'opció quirúrgica o bé no la volen.

 

Segons Lecube, el sobrepès i l'obesitat representen un dels principals problemes de salut pública en la nostra societat i afecten a més del 50% de la població. Entre les causes, s'han de buscar factors genètics, el sedentarisme, el consum d'aliments densament calòrics, l'estrès, la falta de son o els contaminants ambientals, entre d'altres.

 

El servei d'Endocrinologia i Nutrició està ubicat, des del passat desembre, a la segona planta de l'Espai Hospitalari Polivalent de l'Arnau de Vilanova. Compta amb un equip interdisciplinari de professionals que atenen una mitjana de 20.000 pacients anuals i la seva Unitat d'Obesitat és un centre reconegut en el tractament d'aquesta malaltia per l'European Society for the Study of Obesity (EASO).

Últimes Noticies

També et pot interessar