Societat

Saps quins són els productes que més es roben als supermercats espanyols?

Comparteix

Els supermercats espanyols es veuen afectats per un augment del 25% en els robatoris d’aliments, destacant productes com licors, oli, productes ibèrics, de rasat i vins com els més robats, segons el III Informe de STC, una empresa especialitzada en la protecció de productes al punt de venda.

Aquesta tendència d’increment dels robatoris en els supermercats afecta no només a les butxaques de les famílies, sinó també als resultats econòmics de les botigues i supermercats, que es veuen afectats pels constants furts de productes a les seves prestatgeries. Aquesta pràctica, que es presenta com un delicte camuflat sota l’aparença de picaresca, està associada amb l’actuació de bandes organitzades i persones reincidents no professionals.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!




300x600-neu

Segons Salvador Cañones, Soci Director de STC Nedap, l’oli d’oliva no era un problema destacat el 2023, i només es mencionava com a producte diferencial en dues comunitats autònomes. No obstant això, el 2024 ha esdevingut un problema principal en vuit de les comunitats, sense distinció entre olis de marques reconegudes i marques blanques.

Pel que fa a les comunitats autònomes, els productes més robats varien. Les comunitats costaneres, com Galícia, Cantàbria i Astúries, mostren una predilecció pel peix, mentre que a Aragó, les carns autòctones destaquen com a productes especials robats. A Catalunya, les escopinyes i el cava continuen sent els més vulnerables als furts. A les illes, especialment a les Balears i Canàries, els productes de gurmet i els licors autòctons són els preferits. A Navarra, Ceuta i Melilla, els confitats en vinagre i els aliments fumats es troben entre els productes més robats, oferint una diversitat d’hàbits de consum en diferents regions.




El perfil del lladre de supermercats, segons les dades de l’estudi, indica que la majoria dels robatoris són perpetrats per bandes organitzades i professionals, a més de persones individuals reincidents que posteriorment utilitzen els productes per a la revenda. Aquests lladres solen estar en un rang d’edat compres entre els 20 i els 60 anys. Malgrat la creença comuna que els robatoris es produeixen per necessitat, les dades mostren que normalment es furten productes de marques conegudes en lloc de marques blanques, amb aliments bàsics com pa, pasta, farina i arròs que no es troben entre els més robats.

Finalment, el 100% de les cadenes consultades creuen que, si eliminessin els sistemes antifurt de les seves botigues, els robatoris augmentarien dràsticament segons el 70%, i de manera lleugera segons el 30% restant, segons assegura Salvador Cañones de STC.

T’agraden les maduixes? Detecten presència d’hepatitis A en algunes d’elles!
Alerta: Detecten casos de xarampió a Catalunya i, un d’ells, sense vacunar

Últimes Noticies

També et pot interessar

Saps quins són els productes que més es roben als supermercats espanyols?

Comparteix

Els supermercats espanyols es veuen afectats per un augment del 25% en els robatoris d’aliments, destacant productes com licors, oli, productes ibèrics, de rasat i vins com els més robats, segons el III Informe de STC, una empresa especialitzada en la protecció de productes al punt de venda.

Aquesta tendència d’increment dels robatoris en els supermercats afecta no només a les butxaques de les famílies, sinó també als resultats econòmics de les botigues i supermercats, que es veuen afectats pels constants furts de productes a les seves prestatgeries. Aquesta pràctica, que es presenta com un delicte camuflat sota l’aparença de picaresca, està associada amb l’actuació de bandes organitzades i persones reincidents no professionals.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!




300x600-neu

Segons Salvador Cañones, Soci Director de STC Nedap, l’oli d’oliva no era un problema destacat el 2023, i només es mencionava com a producte diferencial en dues comunitats autònomes. No obstant això, el 2024 ha esdevingut un problema principal en vuit de les comunitats, sense distinció entre olis de marques reconegudes i marques blanques.

Pel que fa a les comunitats autònomes, els productes més robats varien. Les comunitats costaneres, com Galícia, Cantàbria i Astúries, mostren una predilecció pel peix, mentre que a Aragó, les carns autòctones destaquen com a productes especials robats. A Catalunya, les escopinyes i el cava continuen sent els més vulnerables als furts. A les illes, especialment a les Balears i Canàries, els productes de gurmet i els licors autòctons són els preferits. A Navarra, Ceuta i Melilla, els confitats en vinagre i els aliments fumats es troben entre els productes més robats, oferint una diversitat d’hàbits de consum en diferents regions.




El perfil del lladre de supermercats, segons les dades de l’estudi, indica que la majoria dels robatoris són perpetrats per bandes organitzades i professionals, a més de persones individuals reincidents que posteriorment utilitzen els productes per a la revenda. Aquests lladres solen estar en un rang d’edat compres entre els 20 i els 60 anys. Malgrat la creença comuna que els robatoris es produeixen per necessitat, les dades mostren que normalment es furten productes de marques conegudes en lloc de marques blanques, amb aliments bàsics com pa, pasta, farina i arròs que no es troben entre els més robats.

Finalment, el 100% de les cadenes consultades creuen que, si eliminessin els sistemes antifurt de les seves botigues, els robatoris augmentarien dràsticament segons el 70%, i de manera lleugera segons el 30% restant, segons assegura Salvador Cañones de STC.

Últimes Noticies

També et pot interessar