Societat

Quantes vegades has fet dieta? Més de la meitat dels espanyols comencen una cada any!

Comparteix

En el marc del Dia Mundial Sense Dietes, una jornada dedicada a promoure l’acceptació del cos i una relació saludable amb el menjar, els experts revelen dades preocupants sobre els hàbits alimentaris de la població. Segons estudis recents, aproximadament un 70% de la població espanyola inicia alguna forma de dieta restrictiva cada any. Aquesta dada, encara que alarmant, reflecteix una realitat en què la cultura del cos ‘ideal’ i la pressió social per assolir certs estàndards estètics continuen exercint una forta influència en la percepció que les persones tenen de si mateixes i de la seva alimentació.



 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Entre els principals objectius pels quals la població inicia una dieta

  • Pèrdua de pes: És l’objectiu més comunament associat amb les dietes. Moltes persones busquen aprimar-se per complir els estàndards de bellesa imposats per la societat o millorar la seva salut.
  • Millora de la salut: Algunes persones opten per seguir una dieta específica per millorar la salut, ja sigui per reduir els nivells de colesterol, controlar la diabetis o prevenir malalties cròniques.
  • Augment de massa muscular: En el cas dels qui practiquen esports o tenen objectius específics de fitness, les dietes poden estar orientades a guanyar massa muscular i millorar-ne el rendiment físic.
  • Correcció d’hàbits alimentaris: Per a algunes persones, iniciar una dieta és una forma de corregir hàbits alimentaris poc saludables i adoptar un estil de vida més equilibrat.


B-Lleida-diari.cat


Tot i això, és important recordar que moltes d’aquestes dietes poden resultar en patrons alimentaris restrictius, poc sostenibles o fins i tot perjudicials per a la salut física i mental a llarg termini. Per això, els nutricionistes fan una crida a promoure l’alimentació conscient, el respecte per la diversitat de cossos i la recerca del benestar integral, més enllà dels números a la balança.




Depressió, estrès i ansietat: La realitat darrere de molts policies a Catalunya
Afectacions de trànsit a l’A-2 lleidatana per obres a partir de dilluns

Últimes Noticies

També et pot interessar

Quantes vegades has fet dieta? Més de la meitat dels espanyols comencen una cada any!

Comparteix

En el marc del Dia Mundial Sense Dietes, una jornada dedicada a promoure l’acceptació del cos i una relació saludable amb el menjar, els experts revelen dades preocupants sobre els hàbits alimentaris de la població. Segons estudis recents, aproximadament un 70% de la població espanyola inicia alguna forma de dieta restrictiva cada any. Aquesta dada, encara que alarmant, reflecteix una realitat en què la cultura del cos ‘ideal’ i la pressió social per assolir certs estàndards estètics continuen exercint una forta influència en la percepció que les persones tenen de si mateixes i de la seva alimentació.



 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Entre els principals objectius pels quals la població inicia una dieta

  • Pèrdua de pes: És l’objectiu més comunament associat amb les dietes. Moltes persones busquen aprimar-se per complir els estàndards de bellesa imposats per la societat o millorar la seva salut.
  • Millora de la salut: Algunes persones opten per seguir una dieta específica per millorar la salut, ja sigui per reduir els nivells de colesterol, controlar la diabetis o prevenir malalties cròniques.
  • Augment de massa muscular: En el cas dels qui practiquen esports o tenen objectius específics de fitness, les dietes poden estar orientades a guanyar massa muscular i millorar-ne el rendiment físic.
  • Correcció d’hàbits alimentaris: Per a algunes persones, iniciar una dieta és una forma de corregir hàbits alimentaris poc saludables i adoptar un estil de vida més equilibrat.


B-Lleida-diari.cat


Tot i això, és important recordar que moltes d’aquestes dietes poden resultar en patrons alimentaris restrictius, poc sostenibles o fins i tot perjudicials per a la salut física i mental a llarg termini. Per això, els nutricionistes fan una crida a promoure l’alimentació conscient, el respecte per la diversitat de cossos i la recerca del benestar integral, més enllà dels números a la balança.




Últimes Noticies

També et pot interessar