El Govern destina quasi 10 MEUR en projectes agroalimentaris

Comparteix

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha destinat 9,47 milions d’euros a 1.326 projectes dins de l’Estratègia Alimentària, una línia d’ajuts que neix amb l’objectiu d’avançar cap a un model agroalimentari basat en l’equitat i la sostenibilitat. Els ajuts s’han distribuït a través de nou línies que aposten per la feminització del sector, el relleu generacional, la lluita contra el malbaratament o la creació d’escorxadors o obradors compartits. Ponent és la vegueria més beneficiada, amb 2,28 milions d’euros i 815 projectes, segons ha explicat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, a la 69a Fira de Sant Miquel de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!




El Departament defensa que els ajuts, que neixen amb la voluntat de transformar el sistema alimentari del país, s’han resolt amb èxit, tant pel que fa al nombre de projectes com per la distribució territorial amb què s’han repartit. L’objectiu estratègic d’aquest projecte és articular un sistema alimentari integral, sostenible, competitiu, arrelat territorialment al país i basat en la seva diversitat, que produeixi uns aliments saludables, accessibles i de qualitat, i reconeguts pels consumidors.

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha manifestat durant la presentació d’aquests ajuts a Lleida que amb aquesta primera convocatòria s’ha aconseguit «començar a desplegar l’Estratègia alimentària arreu del país, amb uns ajuts que són transformadors per impulsar un sistema alimentari sostenible econòmicament, socialment i ambientalment».

La línia 1, que permetrà a les explotacions fer el càlcul de la sostenibilitat ambiental per obtenir la certificació de la producció agrària sostenible (PAS), és la línia que ha rebut més sol·licituds, amb 1.070 projectes beneficiaris. La resta de línies han permès beneficiar 256 projectes més repartits entre totes les vegueries de Catalunya, amb projectes que aposten per la feminització del sector, el relleu generacional, la lluita contra el malbaratament o la creació d’escorxadors o obradors compartits, entre altres propostes.




Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Societat

El Govern destina quasi 10 MEUR en projectes agroalimentaris

Comparteix

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha destinat 9,47 milions d’euros a 1.326 projectes dins de l’Estratègia Alimentària, una línia d’ajuts que neix amb l’objectiu d’avançar cap a un model agroalimentari basat en l’equitat i la sostenibilitat. Els ajuts s’han distribuït a través de nou línies que aposten per la feminització del sector, el relleu generacional, la lluita contra el malbaratament o la creació d’escorxadors o obradors compartits. Ponent és la vegueria més beneficiada, amb 2,28 milions d’euros i 815 projectes, segons ha explicat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, a la 69a Fira de Sant Miquel de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!




El Departament defensa que els ajuts, que neixen amb la voluntat de transformar el sistema alimentari del país, s’han resolt amb èxit, tant pel que fa al nombre de projectes com per la distribució territorial amb què s’han repartit. L’objectiu estratègic d’aquest projecte és articular un sistema alimentari integral, sostenible, competitiu, arrelat territorialment al país i basat en la seva diversitat, que produeixi uns aliments saludables, accessibles i de qualitat, i reconeguts pels consumidors.

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha manifestat durant la presentació d’aquests ajuts a Lleida que amb aquesta primera convocatòria s’ha aconseguit «començar a desplegar l’Estratègia alimentària arreu del país, amb uns ajuts que són transformadors per impulsar un sistema alimentari sostenible econòmicament, socialment i ambientalment».

La línia 1, que permetrà a les explotacions fer el càlcul de la sostenibilitat ambiental per obtenir la certificació de la producció agrària sostenible (PAS), és la línia que ha rebut més sol·licituds, amb 1.070 projectes beneficiaris. La resta de línies han permès beneficiar 256 projectes més repartits entre totes les vegueries de Catalunya, amb projectes que aposten per la feminització del sector, el relleu generacional, la lluita contra el malbaratament o la creació d’escorxadors o obradors compartits, entre altres propostes.




La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre elabora un informe amb noves propostes de millora
Ets funcionari? Aquesta informació sobre una pujada de sou t’interessa!

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.