Un 39% dels agricultors del Pallars Jussà fan producció de cereal ecològic

Comparteix

Un estudi sobre cultius ecològics al Pallars Jussà ha revelat que el 39% d'agricultors ja fan, en alguna mesura, producció ecològica.

 

Del total de pagesos entrevistats, onze ja cultiven cereal o farratge ecològic mentre disset segueixen amb el model productiu convencional. Aquest estudi persegueix un canvi de model cap a una producció més viable econòmicament però també adaptada al consum i al canvi climàtic, amb terres més sostenibles.

 

La barrera més important dels pagesos a l'hora d'apostar per un canvi de model és l'edat. Els agricultors més joves es mostren interessats pels cultius ecològics, mentre que els més grans ja es troben «segurs» amb la producció actual.

 

Aquest estudi busca la viabilitat econòmica de fer aquest canvi de producció pels pagesos i que tinguin en compte la producció ecològica.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
Pla general de la presentació de l'estudi sobre cultius ecològics al Pallars Jussà

Un 39% dels agricultors del Pallars Jussà ja fan producció de cereal ecològic | LleidaDiari.cat

 

Cert desconeixement per part del sector frena fer el canvi a l'ecològica

La seguretat actual en la producció i la comercialització són les principals reticències per fer el canvi. Cert desconeixement per part del sector també frena fer el canvi a l'ecològica, ha explicat Judith Pardo, de l'empresa Raiels, encarregada de l'estudi.

 

Eva Fiter, de Pallars Actiu, organisme que ha encarregat l'estudi, ha explicat que s'ha promogut la jornada per la importància que té el sector primari al Pallars.

 

Fiter ha explicat que la primera fase de l'estudi era de diagnosi del sector i la segona serà per detectar els millors cultius ecològics que es poden conrear al Pallars i treure'n més rendiment.

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Sin categorizar

Un 39% dels agricultors del Pallars Jussà fan producció de cereal ecològic

Comparteix

Un estudi sobre cultius ecològics al Pallars Jussà ha revelat que el 39% d'agricultors ja fan, en alguna mesura, producció ecològica.

 

Del total de pagesos entrevistats, onze ja cultiven cereal o farratge ecològic mentre disset segueixen amb el model productiu convencional. Aquest estudi persegueix un canvi de model cap a una producció més viable econòmicament però també adaptada al consum i al canvi climàtic, amb terres més sostenibles.

 

La barrera més important dels pagesos a l'hora d'apostar per un canvi de model és l'edat. Els agricultors més joves es mostren interessats pels cultius ecològics, mentre que els més grans ja es troben «segurs» amb la producció actual.

 

Aquest estudi busca la viabilitat econòmica de fer aquest canvi de producció pels pagesos i que tinguin en compte la producció ecològica.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
Pla general de la presentació de l'estudi sobre cultius ecològics al Pallars Jussà

Un 39% dels agricultors del Pallars Jussà ja fan producció de cereal ecològic | LleidaDiari.cat

 

Cert desconeixement per part del sector frena fer el canvi a l'ecològica

La seguretat actual en la producció i la comercialització són les principals reticències per fer el canvi. Cert desconeixement per part del sector també frena fer el canvi a l'ecològica, ha explicat Judith Pardo, de l'empresa Raiels, encarregada de l'estudi.

 

Eva Fiter, de Pallars Actiu, organisme que ha encarregat l'estudi, ha explicat que s'ha promogut la jornada per la importància que té el sector primari al Pallars.

 

Fiter ha explicat que la primera fase de l'estudi era de diagnosi del sector i la segona serà per detectar els millors cultius ecològics que es poden conrear al Pallars i treure'n més rendiment.

La Paeria impulsa l’Estiu en Viu amb una vintena de propostes
Espanya s’avança 20 dies a la data oficial i emet el Certificat Covid Digital

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.