L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta sanitària per la possible presència del bacteri Escherichia coli (E. coli) en un formatge d’origen francès.
El producte afectat és el Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay, lot PONT0509, que s’ha distribuït a Catalunya.
L’avís arriba des de la Xarxa Europea d’Alerta Alimentària
Segons l’AESAN, l’alerta s’ha rebut a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea, que ha comunicat la detecció del bacteri en mostres del producte.
Per aquesta raó, es recomana no consumir el formatge afectat i retirar-lo immediatament si es té a casa.
A més, l’agència demana a les persones que ja l’hagin consumit que acudeixin a un centre de salut en cas de presentar símptomes com dolor abdominal, diarrea o febre.
Mesures preventives i control
Les autoritats sanitàries han activat els protocols de seguiment i retirada del lot contaminat als punts de venda.
Tanmateix, fins ara no s’ha notificat cap cas confirmat d’intoxicació associat a aquest producte a Catalunya.
En aquest sentit, el Departament de Salut manté oberta la vigilància epidemiològica per detectar qualsevol possible afectació.
Així mateix, ha recordat la importància de consultar sempre les alertes alimentàries oficials abans de consumir productes d’origen desconegut.
Què és l’E. coli i quins riscos comporta
L’Escherichia coli és un bacteri que pot provocar infeccions intestinals greus, especialment en infants, persones grans o amb el sistema immunitari debilitat.
Els símptomes més habituals són còlics abdominals, diarrea, vòmits i febre.
En casos més severs, pot causar complicacions renals, com el síndrome urèmic hemolític.
Per aquesta raó, la recomanació és clara: no consumir el lot afectat i seguir les instruccions de les autoritats sanitàries.


NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. 







