L’Aplec del Caragol de Lleida va sortir ahir, 7 d’abril, al programa «Saber y Ganar»; el popular concurs que s’emet diàriament a La 2 de Televisió Espanyola i que condueix el veterà presentador Jordi Hurtado. L’Aplec va protagonitzar una de les anomenades «preguntas calientes» d’aquest espai, una prova en què els tres concursants s’envien paraules clau entre ells; unes paraules que contenen una explicació sobre un tema, amb una pregunta final que el concursant triat ha de respondre.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
«La pregunta caliente» va girar entorn del tema gastronomia. En concret es va centrar en la gastronomia lleidatana, que passa per l’horta i la carn, i també amb postres delicioses. Es va destacar llavors «un plat que cada mes de maig reuneix a milers de collistes i visitants que el degusten a tones, especialment a la llauna». La pregunta era sobre «quin era l’ingredient principal d’aquest plat». Tot seguit, es va fer referència a la festa de l’Aplec del Caragol de Lleida, Festa d’Interès Turístic Nacional que se celebra a Lleida cada mes de maig.
«Saber y ganar» és un concurs que va ser creat per Sergi Schaaff i que fa 28 temporades que és en antena. L’espai té com a objectiu la divulgació de la cultura d’una forma amena i és el programa més vist de La 2, amb un altíssim índex de fidelitat dels teleespectadors. Aquest clàssic de La 2 ha estat reconegut amb una llarga llista de premis, entre els quals destaquen el Premi al Millor Concurs atorgat per l’Acadèmia de Televisió i l’Ondas al Millor Programa d’Entreteniment. «Saber y Ganar» s’emet també pel Canal Internacional de TVE.
Programa complet 07/04/2025 (la pregunta sobre l’Aplec, a partir del minut 13:45’).
https://www.rtve.es/play/videos/saber-y-ganar/07-04-25/16524943/