El president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (FECOLL), Ferran Perdrix, ha presentat aquest matí la Mona de Xocolata de l’Hèlix, mascota de l’Aplec del Caragol de Lleida. Aquesta figura està promoguda i elaborada pels lleidatans Forn i Pastisseria M. Serra i Forn i Pastisseria Llaràs; i incorpora un element caragoler realitzat en fusta als tallers de la Fundació Ilersis.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
La solidaritat dels forns
Perdrix ha agraït la iniciativa dels forners Serra i Llaràs, col·laboradors habituals de la festa i membres de la Central de Compres de les colles lleidatanes. Així com ha celebrat la participació de la Fundació Ilersis en aquest projecte; «perquè la solidaritat forma part de l’ADN de les colles i des de la Fecoll sempre ens agrada col·laborar amb les entitats del territori».
Per la seva part, Manel Llaràs, ha explicat que amb aquestes mones «volem donar a conèixer la mascota de l’Aplec i començar a fer caliu de cara a la festa». Alba Lucas de la Fundació Ilersis, també s’ha mostrat molt satisfeta de la participació en el projecte i ha agraït la col·laboració dels forns participants i la Fecoll.
Com son les mones?
Les mones tenen una alçada aproximada de dinou centímetres i una amplada de quinze centímetres i es poden fer comandes, fins als dimecres, dia 27 de març, a un preu de 30 euros. Pel que fa als seus ingredients, la xocolata blanca utilitzada està elaborada amb sucre, mantega de cacau, llet en pols, pasta de cacau, cacau en pols; així com està decorada amb tinta alimentària. Pel que fa a la xocolata negra entre els seus ingredients trobem sucre, pasta de cacau, i mantega de cacau. Els elaboradors adverteixen que aquest producte pot tenir possibles traces de cacauet i fruits secs.