Arriba la 10a Fira del Tast d’Almenar

Comparteix

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident Ferran Accensi ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 10a Fira del Tast d'Almenar que se celebrarà a la sala polivalent del municipi els dies 16 i 17 de novembre.

 

La presentació s'ha fet a la sala de premsa de la Diputació i hi han participat l'alcaldessa d'Almenar, Teresa Malla; i el regidor d'Agricultura, Associacions i Esports, Raül Malla.

 

[predef]lleida-diari-app-216[/predef]

 

Una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada

La Fira està organitzada per l'Ajuntament d'Almenar i l'Associació Tastar i Menjar. Segons ha explicat Teresa Malla, es tracta d'una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada, on la gent del poble col·labora de forma voluntària cuinant i apropant la cuina local al visitant. Durant la passada edició prop de 80 cuiners locals van participar de la fira, tal com ha assenyalat Raül Malla.

 

L'obertura de la fira i rua es farà amb la batukada Batzac, seguit d'una xerrada sobre l'elaboració del vi antigament als trulls del municipi a càrrec de Josep Segués, i un tast de vins i formatges.

 

Una xerrada sobre el malbaratament alimentari

La tarda s'iniciarà amb una xerrada sobre el malbaratament alimentari, i un tast de sucs; i una demostració, elaboració i tast de xocolata a càrrec de Xef i Mestre Pastisser Ivan Pascual. A partir de les 20.00 hores s'obrirà el Foodtruck del xef i mestre pastisser, Ivan Pascual.

  

La jornada del diumenge comptarà amb la xerrada/demostració de la preparació d'aperitius, a càrrec del xef Mateu Blanch, premi al Plat d'Or 2019, moment en el qual s'iniciaran els “Tastets”.

 

Un altre dels actes destacats de la fira serà la presentació i venda de vins del Celler Vall Llach, propietat del cantautor Lluís Llach, a càrrec de la representant del celler, Bàrbara Martín. L'acte de cloenda de la Fira a càrrec anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Ferran de Noguera.

 

Els visitants també podran gaudir de la cuina en directe a la carpa; i durant els dos dies, dissabte tarda i diumenge matí, inflables per als més petits. En l'edició de l'any passat hi va haver 68 cuiners i més de 120 plats exposats.

 

També et poden interessar…

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Sin categorizar

Arriba la 10a Fira del Tast d’Almenar

Comparteix

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident Ferran Accensi ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 10a Fira del Tast d'Almenar que se celebrarà a la sala polivalent del municipi els dies 16 i 17 de novembre.

 

La presentació s'ha fet a la sala de premsa de la Diputació i hi han participat l'alcaldessa d'Almenar, Teresa Malla; i el regidor d'Agricultura, Associacions i Esports, Raül Malla.

 

[predef]lleida-diari-app-216[/predef]

 

Una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada

La Fira està organitzada per l'Ajuntament d'Almenar i l'Associació Tastar i Menjar. Segons ha explicat Teresa Malla, es tracta d'una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada, on la gent del poble col·labora de forma voluntària cuinant i apropant la cuina local al visitant. Durant la passada edició prop de 80 cuiners locals van participar de la fira, tal com ha assenyalat Raül Malla.

 

L'obertura de la fira i rua es farà amb la batukada Batzac, seguit d'una xerrada sobre l'elaboració del vi antigament als trulls del municipi a càrrec de Josep Segués, i un tast de vins i formatges.

 

Una xerrada sobre el malbaratament alimentari

La tarda s'iniciarà amb una xerrada sobre el malbaratament alimentari, i un tast de sucs; i una demostració, elaboració i tast de xocolata a càrrec de Xef i Mestre Pastisser Ivan Pascual. A partir de les 20.00 hores s'obrirà el Foodtruck del xef i mestre pastisser, Ivan Pascual.

  

La jornada del diumenge comptarà amb la xerrada/demostració de la preparació d'aperitius, a càrrec del xef Mateu Blanch, premi al Plat d'Or 2019, moment en el qual s'iniciaran els “Tastets”.

 

Un altre dels actes destacats de la fira serà la presentació i venda de vins del Celler Vall Llach, propietat del cantautor Lluís Llach, a càrrec de la representant del celler, Bàrbara Martín. L'acte de cloenda de la Fira a càrrec anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Ferran de Noguera.

 

Els visitants també podran gaudir de la cuina en directe a la carpa; i durant els dos dies, dissabte tarda i diumenge matí, inflables per als més petits. En l'edició de l'any passat hi va haver 68 cuiners i més de 120 plats exposats.

 

També et poden interessar…

Les famílies desallotjades del bloc de Balàfia ‘ocupen’ la Paeria per exigir solucions
Els CDR convoquen un «bloqueig total» aquest dissabte

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.