
Era Mongetada, l'esdeveniment gastronòmic i cultural de tardor de la Vall d'Aran, tindrà lloc aquest dissabte a Bossòst, a través de diverses activitats durant tot el dia. Els cuiners comandats per Eth Restilhè prepararan el dinar de pagès, que serà a les 13.00 hores. Abans, els curiosos podran gaudir d'una mostra dels balls aranesos, d'Es Sautarèths de Bossòst, i l'exhibició d'un aizkolarri que tallarà troncs al mateix recinte de Bersach, on se celebren totes les activitats.

A partir de les 10.00 hores, s'obrirà el recinte firal on s'exposen els ramats de cavalls, vaques, ovelles i cabres, reunits a la Fira Ramadera, que coincideix amb la Mongetada. Durant tot el dia, s'esdevindrà un mercat artesanal i de diversos articles. Era Mongetada compta amb el suport de l'Ajuntament de Bossòst i la Diputació de Lleida. Així mateix, l'exposició Era pagesia en Aran, sobre fotografies antigues que mostren l'activitat agrícola a l'Aran, ja es pot visitar fins aquest diumenge a la Sala d'Exposicions (Oficina de Turisme). L'alcalde, Amador Marqués, i la presidenta de la Fundació Privada del Museu Etnològic de la Vall d'Aran (entitat propietària de l'exposició), Rosa Maria Salgueiro, n'han fet la inauguració.
El Porcpassió comença a Lleida
D'altra banda, cal destacar que a partir d'aquest divendres i fins al dia 30 de novembre, se celebra a Lleida i província per 7è any consecutiu la mostra gastronòmica Porcpassió. Una iniciativa que promociona l'excel·lència d'un producte molt arrelat a les terres de Lleida com és el porc, de la mà dels restaurants més innovadors i avantguardistes. El potencial gastronòmic del porc és innegable. Hostaleria de Lleida segueix fent valdre la riquesa de la gastronomia de Lleida apostant des de fa set anys pel porc. En aquesta ocasió, 30 restaurants de Lleida i província proposen delicioses degustacions amb un punt de trobada en comú: posar en relleu la capacitat innovadora dels establiments participants i destacar els productes locals. Amb aquesta altra proposta, la demarcació de Lleida s'omple aquest cap de setmana de gastronomia i bon menjar.