Catalunya Diari

Avança l'enderroc de l'edifici del carrer Sant Cristòfol, 14

Avança l'enderroc de l'edifici del carrer Sant Cristòfol, 14| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Lleida pràcticament dóna per finalitzat el llarg procés d’esponjament de la zona de la plataforma del Seminari, que es va iniciar el 2004 amb els expedients d’expropiació dels edificis de Maranyosa, Dolors i Sant Cristòfol. L’actuació més important va ser la dels antics blocs del Seminari, que data del 2004, encara que la millora d'aquesta zona ja estava prevista anteriorment en el pla ARI del 1995. Així, les demolicions dels blocs del Seminari van començar al març del 2009, on estava previst construir la nova Audiència i un centenar de pisos, dels quals el 60% eren de protecció oficial, que no s'ha acabat duent a terme per l'aturada immobiliària. 
 
Durant tot aquest temps, l'Ajuntament de Lleida ha expropiat, comprat i enderrocat 24 edificis amb una inversió municipal de prop de tres milions d'euros. Tot i que, de moment, no està prevista la construcció de la nova Audiència ni el centenar d'habitatges, la Paeria, un cop finalitzi l'enderroc d'aquest edifici, obrirà el carrer Sant Cristòfol, urbanitzarà el vial, que serà per als vianants, i hi instal·larà l'ascensor a la Costa del Jan que millorarà notablement l'accés a aquesta zona. Per finalitzar tota aquesta millora de la zona de la plataforma del Seminari, faltarà expropiar i enderrocar l’edifici de Dolors 3.
 
El pressupost de l'enderroc de l'edifici del carrer Sant Cristòfol, 14 és de 22.000 euros, que assumeix l’Empresa Municipal d’Urbanisme, encarregada de desenvolupar la Unitat d’Actuació del Seminari.


Comentaris

envia el comentari