Catalunya Diari

Balàfia estrena nova plaça amb jocs infantils, jardineria i una zona de petanca

Balàfia estrena nova plaça amb jocs infantils, jardineria i una zona de petanca| Redacció - Fotografia: @angelrosdomingo / Ajuntament de Lleida

 
La plaça éstà situada entre els carrers Francesc Castelló Aleu, Escultor Corselles, Valls d’Andorra i Ciutadella. En el centre del nou espai s'ha creat una àrea lúdica amb jocs infantils. També s'ha col·locat nou mobiliari urbà, com són 16 bancs i 6 cadires, 8 papereres i una font d’aigua potable. L’espai s’ha completat amb la construcció de la vorera del carrer Ciutadella i el condicionament d’un espai per estacionament de 30 vehicles al mateix carrer.


 


L’actuació ha comprès un àmbit de 2.300 metres quadrats, dels quals 1.628 són de paviment de formigó de colors, 110 metres quadrats s’han destinat a zones de gespa, 188 a espai de jocs infantils amb graveta, 190 a zona amb sauló i 90 metres quadrats a parterres i jardineres. S’hi han plantat 16 nous arbres i 475 arbusts.


 


La millora de l’accessibilitat d’aquest espai públic s'ha fet mitjançant la construcció de rampes i s'ha creat un nova zona destinada a petanca de 15 metres x 4 metres que estarà delimitada per llistons de fusta. Així mateix, s'han renovat tots els serveis públics, com la xarxa de sanejament, d’aigua i l’enllumenat, amb la instal·lació de dos columnes de 10 metres amb focus que il·luminaran la plaça.


 


Inauguració de la plaça


L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde Marta Camps; del regidor de barri, Joan Gómez, i del president de l’AV, Toni Baró, ha presidit la inauguració de la nova plaça Balàfia. Ros ha convidat els veïns ha gaudir d’aquest espai de convivència i de diàleg, “que dóna vida pròpia i fa de cor del barri”, i que s’ofereix alhora al conjunt de la ciutat. El paer en cap ha definit les places com espais públics per parlar, dialogar i conviure, desitjant que, efectivament, aquesta plaça sigui un espai de convivència i que comparteixin diverses generacions. 
 
El paer en cap s'ha referit a la història d’aquest barri i de la seva participació en l’expansió de la ciutat. A més, l’ha qualificat de “reivindicatiu amb un nivell d’educació excel·lent” en tant que sempre planteja millores per al bé dels seus veïns, que són justes i s’acaben assolint. L’alcalde ha recordat un dels fets més tràgics ocorregut al barri, a finals dels 70, amb l’atropellament mortal en un pas de nivell de les vies de ferrocarril, fet que va mobilitzar els veïns fins que van aconseguir que el Ministeri aprovés el soterrament de les vies.
 
Per la seva banda, Camps ha agraït l’aportació i la col·laboració dels veïns en la remodelació de la plaça, en la qual es continuarà treballant per acabar alguns arranjaments. I ha afegit que s’ha habilitat un aparcament en un solar municipal del costat que donarà servei als veïns de la zona. Per la seva banda, el president de l’AV ha manifestat la seva satisfacció, en representació dels veïns, per aquest nou espai recuperat al barri que tindrà molta activitat.


Comentaris

envia el comentari