Catalunya Diari

Campanya de recollida de joguines i roba solidària a nou centres cívics de Lleida

Campanya de recollida de joguines i roba solidà ria a nou centres cívics de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Nou centres cívics de Lleida realitzaran del 9 al 13 de desembre una campanya de recollida de joguines i roba solidària. Aquests són: Balafia, Bordeta, Cappont, Centre Històric, Democràcia, Magraners, Mariola, Pardinyes i Secà, espais que es sumen als 23 contenidors taronja de recollida de roba que Troballes té distribuïts per tota la ciutat.

L’objectiu d’aquesta campanya, que s’ha presentat en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, “és facilitar que els ciutadans i ciutadanes puguin donar joguines i roba usada”, ha explicat la tinent d’alcalde Montse Mínguez, qui també ha volgut agrair la solidaritat dels lleidatans al llarg de tot l’any. En aquest sentit, ha afirmat que "en el que portem d’any s’han recollit 132.000 quilos de roba usada i durant el Nadal volem continuar recollint roba i joguines per a les famílies més necessitades de la ciutat".

La campanya de recollida de Roba i Joguines amigues i solidàries específica per Nadal complementa el programa de recollida de roba que es fa als 23 contenidors específics que hi ha distribuïts per tota la ciutat. Els contenidors que s’instal·laran a partir del 9 de desembre estaran assenyalats amb una lona informativa de la campanya. El personal de Troballes recollirà el material i farà una selecció per poder distribuir entre els seus usuaris.

132.000 quilos de roba recollits en el que portem d’any
Amb el que va d’any, a la ciutat de Lleida s’han recollit al voltant de 132.000 quilos de roba usada que els ciutadans i ciutadanes han dipositat als 23 contenidors de color taronja repartits en diferents punts de la ciutat, gràcies al conveni signat entre Troballes i l’Ajuntament de Lleida per organitzar i facilitar la recollida i reutilització de la roba.

Aquesta recollida es ve realitzant des de l’any 2006 i ha permès la creació de 15 llocs de treball, nou dels quals son d’inserció sociolaboral. A més a més, també permet posar a l’abast de tota la població la possibilitat d’adquirir roba de segona ma a preus molt reduïts i també ha facilitat roba de forma gratuïta a famílies sense recursos.

L’any passat es va iniciar un servei complementari de recollida de roba a domicili que ha permès una major comoditat als donants i també una major qualitat en la roba recollida. Aquest sistema consisteix en que els usuaris poden trucar al telèfon gratuït d’ILNET de recollida de residus on se’ls pren nota. Posteriorment Troballes es posa en contacte amb el ciutadà per acordar l’entrega. Durant l’any 2013, des de juliol que va començar el servei, es van atendre 91 trucades que van representar una recollida de 6.847,3 quilos. En el que portem de 2014 ja s’han atés 142 trucades que ha suposat recollit més 10.732 quilos.


Comentaris

envia el comentari