Catalunya Diari

Cinc homes i quatre dones jutjaran l'acusat de matar la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida

Cinc homes i quatre dones jutjaran l'acusat de matar la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida| Text i fotos: ACN

Cinc homes i quatre dones conformaran el jurat popular que jutjarà l'acusat de matar a trets la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida fa un any i mig. El judici començarà dilluns 17 d'octubre a l'Audiència de Lleida i està previst que duri tres dies.

De moment, aquest divendres s'han escollit els nou membres del jurat i dos suplents, un home i una dona. La fiscalia demana per a l'acusat, Pastor J. R., de 32 anys, una pena de 25 anys de presó mentre que la defensa intenta pactar una rebaixa de la condemna a 17 anys aplicant diversos atenuants.

Dilluns vinent començarà la vista oral amb el testimoni de l'acusat, autor confés del crim, que es troba a la presó de manera provisional. A l'home el van detenir poc després dels fets, que van tenir lloc el 30 de març de 2015. L'escrit de fiscalia precisa que entre les tres i dos quarts de quatre de la tarda va començar la discussió a la porta del domicili familiar de l'acusat; una discussió que es va acabar quan l'home va entrar a la casa, va agafar una pistola que guardava a l'habitació, va sortir al carrer i per sorpresa va disparar a la noia dues vegades per l'esquena deixant-la greument ferida. Una de les bales va entrar per la part superior dreta de l'esquena i va sortir pel coll i l'altra va entrar per la part esquerra de l'esquena. La jove, que aleshores tenia 24 anys, va morir quan passaven cinc minuts de dos quarts de cinc de la tarda a l'hospital Arnau de Vilanova.

La fiscalia inicialment demana per l'acusat vint anys de presó per un delicte d'assassinat, tres per un delicte de maltractament continuat a la seva exparella i dos més per un delicte de tinença il·lícita d'armes ja que el revòlver amb el qual suposadament va disparar la jove no disposava de llicència. A més de la pena de presó, la fiscalia també demana una indemnització de 140.000 euros pels familiars de la víctima, que tenia dos fills d'1 i 3 anys.

Segons l'escrit de fiscalia, almenys des de finals de 2011 l'acusat pegava de forma continuada la noia, agafant-la pels cabells i donant-li bufetades, cops de puny a la cara i l'esquena fins al punt d'arribar-li a clavar un dia una navalla a l'esquena. A més, també la cridava i li deia que era una ''puta'' arribant-li a dir que si se separava d'ell li prendria els fills i també que li faria mal a la seva mare i el seu marit.

La noia va decidir finalitzar la relació amb l'acusat a l'octubre de 2014 i va marxar a viure, juntament amb els seus fills, amb la seva mare. Tot i això, segons fiscalia, a causa de les ''pressions'' de l'acusat i la família d'aquest, el 8 de gener de 2015 la jove va decidir tornar a començar la relació amb l'acusat que no va cessar en els maltractaments a la seva parella. Entre finals de febrer i principis de maç, la noia li va explicar a la seva mare i a algunes amigues que tenia molt clar que volia deixar l'acusat i fins i tot va fer una bossa de roba per emportar-se-la a casa de la seva mare, tot i que no ho va acabar fent. Segons sembla, el dia dels fets la jove estava disposada a deixar l'acusat i aquest la va disparar per l'esquena quan ella sortia de casa.

Intenten pactar una rebaixa de la condemna a 17 anys de presó
L'advocat de la defensa, Joan Argilés, està parlant aquests dies amb les parts per intentar pactar una rebaixa de pena: 16 anys per assassinat i 1 per tinença il·lícita d'armes. Demana que se li apliquin els atenuants de drogoaddicció i també el de reparació de danys. En aquest sentit, l'acusat ha aportat aquesta setmana al jutjat 5.000 euros i un pis perquè li siguin lliurats a la família de la víctima, en concepte d'indemnització.

El crim va causar una important commoció al barri de la Mariola, on hi havia les famílies de la víctima i agressor i fins tot es van produir algunes escenes de tensió entre ambdós bàndols. Així mateix, s'han realitzat diverses manifestacions de persones properes a la víctima demanant justícia pel cas.


Comentaris

envia el comentari