Catalunya Diari

CiU adverteix que la nova xarxa d'autobusos pot provocar confusió entre la ciutadania

CiU adverteix que la nova xarxa d'autobusos pot provocar confusió entre la ciutadania| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 


El grup municipal de CiU a la Paeria va proposa dimecres un període de gratuïtat per que els usuaris puguin adaptar-se a la nova xarxa d’autobús urbà, tot i que hores després va rebre la negativa per part del govern municipal. És per això, que la portaveu de CiU, Bea Obis, ha assenyalat que les mesures que acompanyaran l'estrena de la nova xarxa són insuficients i ha advertit que la falta d’informació sobre el canvi pot provocar molta confusió entre la ciutadania."Davant les queixes que suscita un canvi de model i per apaivagar les inquietuds dels ciutadans hem de facilitar la transició i fer-la de manera gradual, amb mesures com les que demanàvem amb el període de gratuïtat", ha explicat Obis.
 
En aquest sentit, ha posat com exemple la ciutat de Vitoria amb un canvi important en el model de transport públic urbà com va ser la posada en marxa del tramvia, que també va comportar l’eliminació al mateix temps de línies de bus. A la ciutat basca sí es va establir un període de gratuïtat per als usuaris del nou sistema, com proposa CiU aplicar al cas del redisseny de la xarxa d’autobusos a Lleida. "El resultat de la gratuïtat -a Vitoria- va ser una alta demanda aquells dies, que després es va mantenir perquè va servir per demostrar que satisfeia les necessitats dels usuaris amb el transport públic", ha afegit la portaveu nacionalista.
 
S’ha de recordar que CiU ha proposat l’establiment d’un període extraordinari de gratuïtat en el sistema perquè els usuaris puguin adaptar-se al canvi i perquè els no usuaris puguin provar si la nova xarxa els és útil. Així mateix, el grup nacionalista ha demanat a l’equip de govern més mesures d’informació i un calendari de seguiment i avaluació de la nova xarxa.


Comentaris

envia el comentari