Catalunya Diari

CiU bonificarà l’IBI fins al 95% a qui cedeixi el seu pis a lloguer social

CiU bonificarà l’IBI fins al 95% a qui cedeixi el seu pis a lloguer social| Redacció - Fotografia: CiU Lleida

 

El candidat per CiU a l’alcaldia de Lleida, Toni Postius, ha donat a conèixer aquest dimecres les seves propostes en matèria d’habitatge i, en aquest sentit, ha anunciat que incentivarà el lloguer amb la bonificació de l’IBI fins un 95% per a aquells particulars que cedeixin el seu habitatge a lloguer social a la Paeria.

"A hores d’ara, a Lleida hi ha 1.500 famílies que esperen un habitatge social i encara no han obtingut resposta de la Paeria", ha recordat Postius, tot proposant com a solució la posada en marxa d’un "pla d’incentius el lloguer social de pisos de particulars amb una bonificació de l’IBI de fins al 95%".
 
El candidat convergent també proposa endegar "un pla d’inspeccions per tal d’identificar la totalitat de pisos buits a mans d’entitats financeres i obligar-les a posar aquests pisos a lloguer social o, en el seu defecte, a sancionar-les”.
 
Postius, que aquest dimecres ha visitat la Bordeta seguint amb la segona fase de la iniciativa #lleidaensmou, sosté que l’Administració ha de permetre un equilibri entre les necessitats dels ciutadans i les lògiques garanties dels petits propietaris.
 
Pel que fa a l’àmbit de la rehabilitació i el desenvolupament urbà, Postius proposa "bonificar l’IBI un 100% durant 5 anys a les reformes encaminades a rehabilitar un habitatge per posar-lo a lloguer". D’altra banda, també es gaudirà d’una bonificació del 100% de l’ICIO.
 
En la mateixa línia, Postius ha anunciat que posarà l’accent per “eradicar l’ocupació il·legal d’habitatge i amb immediatesa l’ocupació de caràcter conflictiu”.  En aquest sentit, ha subratllat que “lluitarem contra els usos antisocials dels habitatges en casos com la sobreocupació il·legal”. Alhora, el candidat de CiU ha anunciat que “s’obriran expedients sancionadors i s’imposaran multes coercitives als propietaris dels habitatges fins que cessi la situació”.


Comentaris

envia el comentari