Catalunya Diari

CiU denuncia la "passivitat" de la Paeria amb el tràfic de drogues i la prostitució al Centre Històric

CiU denuncia la "passivitat" de la Paeria amb el tràfic de drogues i la prostitució al Centre Històric| ACN - Fotografia: CiU Lleida

 

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Lleida ha denunciat aquest dilluns la "passivitat" de l'equip de govern amb la lluita contra el tràfic de drogues i la prostitució al Centre Històric. El president de CiU a la Paeria, Toni Postius, considera "decebedor" que, tot i que al setembre de 2015 el PSC amb el suport de la resta de formacions es va comprometre a modificar l'ordenança municipal de civisme per endurir les sancions i tipificar millor les actuacions il·legals, "encara segueix sobre la taula". En aquest sentit urgeixen l'equip de govern a fer efectiu aquest compromís. 

CiU recorda que després de dos mesos recorrent el barri i haver parlat amb 300 veïns, comerciants i entitats, aquestes activitats il·legals continuen sent "la gran assignatura pendent" del barri.
 
Per la seva banda, el president de la Plataforma pe la Dignificació del Pla de l'Aigua, Josep Maria Muñoz, lamenta que tot i la presència policial a la zona, "no es faci prou". I assegura: "Hi ha gent a totes hores venent droga al detall, es veu, se sap i seria fàcil actuar-hi".
 
Larrosa assegura que l'equip de govern és "contundent"
El tinent d'alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha recomanat a Toni Postius que es "passegi" més pel Centre Històric per comprovar que l'Ajuntament és "contundent" contra l'incivisme. Assegura que l'any passat, des de l'adopció del Pla Horitzó 2018 s'han realitzat 60 inspeccions al barri en habitatges i locals i que s'han tancat tant establiments com pisos per "incompliments greus". 
 
Larrosa ha lamentat que CiU només visita el Centre Històric per criticar l'equip de govern i li recorda a Postius que, "potser perquè no és membre de les comissions informatives municipals", "no sap" que es va acordar arrancar al febrer una campanya de civisme per conscienciar els veïns sobre quines actuacions cal millorar i per buscar la complicitat per ser corresponsables en la gestió de l'espai públic. Aquesta campanya de civisme, explica Larrosa, fa referència a la neteja i a les sancions que cal tenir en compte si s'incompleixen les ordenances.


Comentaris

envia el comentari