Catalunya Diari

CiU i PP proposen solucions a la Paeria per evitar la zona blava

CiU i PP proposen solucions a la Paeria per evitar la zona blava| Redacció - Fotografia: CiU Ajuntament de Lleida"Ha augmentat el preu de la zona blava, les places i la recaptació i no ha millorat el servei. En aquesta regulació hi ha d’haver criteris de mobilitat que englobin també el transport públic i els pàrquings dissuasius perquè si no, només augmentem la pressió sobre el vehicle particular que, al mateix temps, necessita utilitzar el cotxe perquè no té la mobilitat ben regulada a la ciutat", ha afirmat la portaveu de CiU, Bea Obis.

Així, la zona blava ha augmentat en unes 650 places en els últims dos anys a Lleida i s’ha estès pels barris fora del centre com Balàfia, Cappont i Pardinyes, sense un criteri clar i global, malgrat el Pla de mobilitat de novembre del 2011. Cal destacar que la implantació de zona blava es fa mitjançant decrets d’alcaldia, sense passar pel Ple municipal ni per cap comissió.

Mentrestant, la recaptació i l’aportació de les arques municipals a la concessionària també han crescut any rere any. En aquest sentit, la recaptació per la zona blava ha estat de 4,15 milions d’euros al 2012.

D’altra banda, la concessió del servei ha costat als ciutadans de Lleida 3,07 milions d’euros al 2012, segons les dades disponibles fins al novembre, el mateix import que al 2011, "tot i que l’equip de govern va afirmar que rebaixaria les despeses de les concessions municipals". S’ha d’assenyalar que el servei es va pressupostar inicialment per 2,6 milions i al juliol del 2012 es va modificar a l’alça en 452.538 euros més per a la concessionària.

El Grup de CiU demanarà en la pròxima Comissió Municipal d’Urbanisme celeritat en la convocatòria de la Comissió de seguiment del servei d’aparcament regulat i del transport urbà de viatgers per insistir en les propostes de mobilitat que afavoreixin el transport públic i per millorar les zones d’aparcament dissuasiu. CiU també exigirà que es retiri la zona blava del carrer Roger de Llúria, a Pardinyes, ja que quan es va posar en marxa, el govern municipal va anunciar que seria provisional, fins que s’obrís al públic el pàrquing de l’estació, cosa que va passar l’estiu passat. Finalment, el grup nacionalista demanarà que es racionalitzin les zones blaves on hi ha moltes places buides i s’estudiï la retirada de la regulació.

El PP demana un nou aparcament a Cappont
Per la seva banda, el grup municipal del PP presentarà en la propera Comissió d’Urbanisme una proposta per reclamar a la Paeria que habiliti un solar del carrer del Bruc, al barri de Cappont, com aparcament gratuït de vehicles, "davant la proliferació de zones blaves en aquest barri de Lleida" ha manifestat el regidor i portaveu popular, Joan Vilella.

En aquest sentit, Joan Vilella ha denunciat la celeritat del govern municipal en implantar les 150 places de zona blava a Cappont i ha lamentat que, per contra, no té cap pressa en habilitar aquest solar del carrer del Bruc perquè s’hi pugui aparcar de forma gratuïta, "un fet que demostra clarament l’afany recaptatori de la Paeria que en tan sols tres anys ha implantat més de 900 places de zona blava a la ciutat de Lleida".Comentaris

envia el comentari