Catalunya Diari

CiU proposa obrir els pressupostos municipals a la ciutadania

CiU proposa obrir els pressupostos municipals a la ciutadania| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

El regidor de CiU Toni Postius ha proposat aquest divendres obrir els pressupostos municipals a la ciutadania perquè siguin els propis veïns els que prioritzin les inversions necessàries a cada barri. La proposta l'ha plantejat durant un balanç de #Lleidaensmou, després d’una setmana d’escolta activa i intensiva al barri.

El regidor nacionalista ha detallat que la mesura suposaria que “cada any, de la partida d’inversió municipal, es distribuirà una part per barris i els propis veïns faran propostes que avaluaran els tècnics municipals. Les que siguin viables seran sotmeses a consideració dels veïns. Qui millor que els veïns per decidir quines són les prioritats del barri? És una mesura que fa confiança al veïnat: que puguin decidir el destí dels diners de l’Ajuntament”.

Postius ha concretat que CiU proposarà introduir aquesta nova eina de participació ciutadana en els pressupostos del 2015 i que la proposta s'entrarà en Comissió Municipal d’Economia per dissenyar els pròxims pressupostos municipals amb aquesta novetat. Està previst que el Pressupost de la Paeria se sotmeti a l’aprovació del Ple al desembre.

En aquest sentit, ha destacat que Pardinyes és un barri on viuen 14.000 persones, amb un veïnat molt implicat, amb un gran nombre d’associacions, entitats i organitzacions diverses i amb gran capacitat de treball al servei del barri i per això ha anunciat la iniciativa dels pressupostos participatius precisament en aquest barri.

El regidor nacionalista ha explicat que els pressupostos participatius és un model que s’ha fet ja a moltes ciutats catalanes com Girona, Rubí, Sabadell. "A cada ciutat té una forma diferent, creiem que a Lleida funcionaria molt bé perquè hem detectat aquestes ganes que té la ciutadania de comprometre’s en la gestió d’allò públic i més encara en la gestió de l’administració més pròxima que és el seu ajuntament i el que aquest fa a cada barri", ha afegit Postius.


Comentaris

envia el comentari