Catalunya Diari

Comença el Projecte Nadó a la Ludoteca Municipal del Centre Històric

Comença el Projecte Nadó a la Ludoteca Municipal del Centre Històric| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Ludoteca Municipal del Centre Històric ha iniciat aquest dimecres una nova edició del Projecte Nadó, un programa educatiu de l’Ajuntament de Lleida que té per objectiu donar pautes educatives a les famílies amb fills fins els cinc mesos de vida i que es converteix en un espai de trobada i suport als pares i mares amb infants. 

El tinent d’alcalde i regidor del barri, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Lleida, Jesús Castillo, han donat la benvinguda als pares i mares que aquest dimecres inicien la seva participació en aquest projecte educatiu. Durant el decurs de la trobada, els regidors han animat les famílies a continuar utilitzant tots els recursos educatius municipals que la Paeria posa al servei de la ciutadania. Els pares i mares que hi participen s’han mostrat molt satisfets per aquesta iniciativa municipal, que any rere any compta amb una gran acollida entre la ciutadania.
 
L’Ajuntament de Lleida disposa d’una àmplia xarxa de ludoteques i mediateques municipals repartides pels diferents barris de la ciutat: la Ludoteca de Balàfia, Ludoteca de la Bordeta, Ludoteca de Cappont, Ludoteca del Centre Històric, Ludoteca Parc de Gardeny i la Mediateca Josep Alcobé. Entres els programes educatius que ofereixen destaca el Programa Nadó, espai de trobada per a pares i mares i els seus fills i filles que acaben de néixer fins els cinc mesos, i el Programa Ralet, un espai de socialització per a pares i mares i els seus fills i filles que tenen entre 5 mesos i 1 any. També té molt bona acollida el Projecte FIL, que facilita les relacions entre famílies i els seus fills i filles fins als 3 anys. Aquesta iniciativa, que ofereix un espai de trobada i de socialització que gira al voltant del joc, vol ser el “fil” conductor entre les famílies, l’educació en el joc dels seus fills i filles i la posterior incorporació d’aquests com a usuaris del servei que ofereixen les ludoteques.
 
Les ludoteques i mediateques municipals de Lleida ofereixen a les famílies un espai d’educació en l’oci i el temps de lleure amb una visió global incidint al mateix temps en els menors i llurs famílies, donat que el joc en aquestes primeres edats està molt lligat a les figures parentals. Els serveis que ofereixen les ludoteques s’inicien com a espai de trobada en els primers mesos de vida dels nadons i posteriorment com a servei d’acompanyament a les famílies en el procés educatius, mitjançant el joc, al llarg del creixement dels seus fills i filles.
 
A més, aquests equipaments municipals ofereixen diversos torns d’ocupació per facilitar l’ús dels socis: el torn lliure d’ús, el torn familiar compartida i el torn familiar exclusiva. El torn lliure fa referència al que ocupen els nens i nenes quan vénen sols a la ludoteca. El torn de família compartida es refereix a la ocupació de les famílies quan comparteixen el mateix torn que els nens i nenes del torn lliure i, finalment, el torn familiar exclusiu és l’ocupació que es dóna quan a la ludoteca només hi poden assistir els nenes i les nenes amb les seves famílies.


Comentaris

envia el comentari