Catalunya Diari

Comença la festa major de Gualda

Comença la festa major de Gualda| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El regidor ha recordat el marcat caràcter agrari de la partida de Gualda, que està integrada a l’Horta de Lleida i que és un espai que es troba en procés de canvi. L’Horta, ha continuant dient, s’ha anat creant i estenent a mesura que es creaven i consolidaven nous regadius. Barberà ha repassat els cultius propis d’aquesta zona i ha afirmat que la voluntat de la Paeria per al segle XXI és que aquest espai de producció agrària continuï sent el que ha estat al llarg del segle XX. "Un espai agrari productiu i modern que permeti als pagesos viure-hi i als lleidatans gaudir d’un paisatge únic i d’uns productes agraris de qualitat i de proximitat", ha afegit.
 
Per això, ha reconegut el treball i l’esforç que fan els persones que hi viuen i que hi treballen. Barberà ha conclòs convidant els veïns i veïnes de la partida a gaudir de la festa major amb convivència, veïnatge i cooperació, tal i com també es cultiva la terra.
 
En aquest primer dia de festa, s'ha fet la lectura del pregó i s’ha proclamat la pubilla del Pla de Gualda. Després ha tingut lloc el sopar de germanor i la sessió de ball. Demà hi haurà jocs i cucanyes tradicionals, concurs de truites i revetlla popular. Diumenge, la missa de festa major donarà pas a la gran festa de les cassoles, a la posterior guerra d’aigua, al lliurament de premis del concurs de truites, a la revetlla popular i alball del fanalet, que tancaran els actes festius d’enguany.


Comentaris

envia el comentari