Catalunya Diari

Concurs d’idees per dinamitzar la nova Rambla Ferran

Concurs d’idees per dinamitzar la nova Rambla Ferran| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La 1a tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps, acompanyada del tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Mercats i Consum, Rafael Peris, ha presentat la iniciativa, que pretén seleccionar propostes prèvies per revitalitzar aquests dos importants eixos de la ciutat que serviran com a estudis previs al projecte de remodelació i reforma de les dues avingudes. Camps ha explicat que en aquest concurs s’estableix que tant la Rambla Ferran com l’avinguda Francesc Macià tinguin un ús potencial mixt, és a dir, principalment comerç, però també serveis de tot tipus i residencial. Així, es pretén que el nou disseny urbanístic que sorgeixi d’aquests estudis previs sigui més amable i integrat en el model de ciutat i adequat a l’activitat del barri. 
 
En aquest sentit, les propostes han d’anar encaminades a fer una reflexió socioeconòmica a través d’un inventari sobre l’activitat econòmica i comercial de la zona; definir les tendències al canvi per la influència de la situació econòmica actual, tipologies de dinamització més adients, necessitats d’equipaments que requereix el nou model; una proposta sobre la reforma urbanística i de dinamització, adient amb la mobilitat de la zona; i el manteniment i integració dels elements de jardineria existents, entre altres.
 
El pressupost total per al Pla de Dinamització és de dos milions d’euros, que ha d’incloure l’execució del pla, l’actuació urbanística proposada, honoraris, permisos, topografia i divulgació. Així, les propostes que es presentin (hi haurà un termini de presentació de 2 mesos un cop es publiqui l’anunci) seran sotmesos a uns criteris de valoració: 50 punts pla de dinamització, 40 punts proposta urbanística i 10 punts la proposta de distribució econòmica del Pla de Dinamització. Per superar el concurs cal obtenir un mínim de 70 punts i seran seleccionades com a màxim les 3 millors idees que sobrepassin aquesta puntuació. Una comissió de valoració, formada per representants veïnals i comercials, així com de tècnics municipals, serà l’encarregada d’analitzar les ofertes. Així mateix, es podran concedir fins a 3 premis de 8.300 € cadascun d’ells i es podrà atorgar un únic accèssit de 1.700 € a qualsevol de les propostes presentades al concurs que no haig estat seleccionada com a guanyadora.
 
Estudis de mobilitat i elements de jardineria
Per tal de facilitar l’elaboració de la proposta, es lliurarà als interessats en el concurs d’idees un estudi de mobilitat i un informe sobre parcs i jardins de l’àmbit del concurs. En aquest sentit, cal destacar de l’estudi de mobilitat que 11.600 vianants passen cada dia per la zona: 7.300 per la vorera de números parells (riu), 2.400 per la vorera de números senars i 1.900 per la Rambla. Així mateix, la Rambla Ferran és l’eix viari de la ciutat on hi ha una major quantitat de transport públic que circula ja que connecta els dos nodes principals de mobilitat interurbana (Estació d’Autobusos i Renfe) i, per tant, la quantitat de línies d’autobús i taxis que hi circulen és elevada. Segons les dades de l’estudi, cada hi passen 1.145 expedicions entre el transport urbà, l’interurbà, l’escolar i taxis. El document recull, a més, que un total de 200 bicicletes hi circulen diàriament per la zona.
 
Pel que fa al transport privat, l’estudi de mobilitat recull que 30.000 vehicles hi passen cada dia: 20.000 en sentit Paeria i 10.000 en sentit Estació de Renfe. L’informe de parcs i jardins que s’ha realitzat d’aquest àmbit recull l’arbrat existent i de gran importància per al patrimoni verd de la ciutat. Així, a l’avinguda Francesc Macià hi ha 3 Acàcies, que tenen 20 anys de vida; i 44 Plataners, amb 60 anys d’existència. Pel que fa a la Rambla Ferran, hi ha 106 Plataners que tenen 20 anys i a la plaça Ramon Berenguer IV hi ha 10 Castanyers d’Índies, de 60 anys, i 5 Erables de 20 anys.


Comentaris

envia el comentari