Catalunya Diari

El 3r Obert Centre Històric omple d’activitat el barri durant tot el cap de setmana

El 3r Obert Centre Històric omple d’activitat el barri durant tot el cap de setmana| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaLes titelles Hamelin i Julieta, del Centre de Titelles, han estat les encarregades d’obrir el programa d’actes, a la plaça de l’Hort de Santa Teresa. En l’acte d’obertura, que ha comptat amb la presència de diversos regidors de l’Ajuntament de Lleida, s’ha recordat especialment la figura de Julieta Agustí, impulsora del Centre amb el seu marit, Joan Andreu Vallvé, qui ha dirigit aquest espectacle inaugural. A més, s’ha alçat un globus blanc al cel en record de la Julieta.El tinent d’alcalde i regidor del barri, Josep Presseguer, ha reconegut l’empenta i la il·lusió de les entitats que han contribuït en l’organització d’aquest tercer Obert Centre Històric, que impulsa l’Ajuntament. I ha animat tothom a participar-hi per conèixer les activitats que s’hi fan durant l’any, amb l’extensa xarxa associativa que hi ha al barri. En els parlaments, la tinenta d’alcalde Marta Camps també ha felicitat les entitats organitzadors que s’han sumat al projecte, fent mostra de la seva vitalitat.

En aquest primer acte també hi han participat els Castellers de Lleida, acompanyant amb les gralles i fent un pilar al mig de la plaça, i la banda de tambors de la Casa de Aragón.

Més activitats
Durant el cap de setmana, el programa d’activitats ofereix una àmplia oferta lúdica, cultural i patrimonial del Centre Històric. Avui dissabte hi haurà portes obertes i visites guiades en diferents espais del barri i altres activitats, com els esmorzars de forquilla, els vermuts i els berenars de la Fecoll, a la seva seu. Les cases regionals també tindran el seu espai. La cercavila serà un dels actes més participatius i passejarà pels carrers del Centre Històric a ritme de batuka. A la nit hi haurà revetlla a la plaça Sant Llorenç.

Diumenge, es farà la primera ruta de vehicles històrics pel cor de Lleida, la trobada de gegants del barri i la visita a l’exposició d’Isidre Mercadé a l’Espai Cavallers, entre altres. Un berenar popular i les havaneres a la plaça Sant Llorenç clouran la festa.


Comentaris

envia el comentari