Catalunya Diari

El 82% dels vehicles empadronats a Lleida tenen dret a gaudir de la targeta Hores Blaves d’aparcament gratuït

El 82% dels vehicles empadronats a Lleida tenen dret a gaudir de la targeta Hores Blaves d’aparcament gratuït| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

El 82% dels turismes empadronats a la ciutat de Lleida tenen dret a gaudir de les 12 hores i mitja gratuïtes de la targeta Hores Blaves, que s’ha posat en marxa aquest dilluns. Al padró municipal hi ha 49.898 vehicles en la categoria 'turisme' sent el seu propietari una persona física. D'aquests, 40.675 seran bonificats amb les hores d’aparcament gratuït amb què la Paeria bonifica el comportament responsable i cívic dels conductors.

Les oficines d’EYSA han registrat durant tot el dia una afluència constant d’usuaris que hi han anat per tramitar la targeta i que se l’han emportat per poder-ne fer ús.

El tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat i Atenció Ciutadana, Joan Gómez, ha explicat que aquesta primera jornada s’ha desenvolupat amb normalitat, sense incidències, i que hi ha hagut un volum important de persones que han demanat la targeta. Gómez ha comentat que 40.675 vehicles es podran beneficiar d’aquesta iniciativa que gratifica aquells conductors que en els últims tres mesos (en el període entre l’1 de desembre i el 28 de febrer) no hagin rebut cap sanció municipal de circulació. Per aquest període obtindran les primeres 12 hores i mitja de zona blava gratis que s’ampliaran fins a un màxim de 50 hores a l’any (dotze hores i mitja per cada trimestre). El proper període d’avaluació ha començat aquest diumenge 1 de març i serà fins al 31 de maig. Les noves hores adquirides es recarregaran a la mateixa targeta.

Gómez ha afirmat que l’objectiu és bonificar el bon comportament dels conductors amb aquestes hores d’aparcament gratuït i millorar la mobilitat a la ciutat perquè sigui més agradable, fàcil i segura. Gómez ha recordat que l’any 2013 es van registrar 7 morts a la ciutat i que l’any 2014 es van reduir, amb 2 accidents mortals que han de ser zero. Per això, la Paeria ha impulsat una sèrie de mesures per incidir positivament en la mobilitat a la ciutat.

La targeta Hores Blaves s’obté a les Oficines d’EYSA, situades a la plaça Blas Infante número 2 de Lleida. L’horari d’atenció al públic és de les 09.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores de dilluns a divendres. El cost de l’emissió de la targeta Hores Blaves és de 2 euros i només és vàlida per a la matrícula del vehicle que figura al dors. En el moment de fer la gestió cal dur el DNI. Si no s’és el propietari, s’ha de portar una fotocòpia del DNI i una autorització signada.


Comentaris

envia el comentari