Catalunya Diari

El barri del Secà de Sant Pere de Lleida tindrà un nou institut el curs que ve, a l'antic edifici de l'escola Ginesta

El barri del Secà de Sant Pere de Lleida tindrà un nou institut el curs que ve, a l'antic edifici de l'escola Ginesta| Text i fotografia: ACN

 

El barri del Secà de Sant Pere de Lleida comptarà amb un nou institut el curs que ve. S'emplaçarà a l'antic edifici de l'escola Ginesta, després que aquest curs ja s'hagin fusionat aquest centre i l'escola Terres de Ponent en una sola escola sota el nom Torre Queralt.

La previsió inicial era que durant els tres pròxims cursos els alumnes de primària de les dues escoles convisquessin en els dos centres; els alumnes des de P-3 i fins a 2n de Primària a l'edifici de l'antiga escola Ginesta –que s'ha passat a anomenar edifici A-, i els alumnes de 3r fins a 6è a l'edifici de l'antic Terres de Ponent. Aquest curs ha estat així, però de cara a l'any que ve, avançant la previsió, Ensenyament ha decidit centralitzar la totalitat dels alumnes de primària de Torre Queralt a l'edifici que fins el curs passat era el Terres de Ponent. D'aquesta manera els alumnes provinents d'aquesta escola estudiaran secundària al nou institut que acollirà l'antic edifici de l'escola Ginesta i que encara no té nom. El president de l'AMPA Torre Queralt, Pedro Carreiro, s'ha mostrat satisfet amb aquesta decisió presa amb l'acord de totes les parts.
 
La mesura també anirà acompanyada d'una sèrie de reformes que es faran a Torre Queralt per acollir tots els alumnes de primària. A més, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ja ha anunciat que es crearan pel curs que ve cinc noves places de professors per donar servei al primer curs de secundària al nou institut del Secà de Sant Pere. Amb aquest nou institut, que acollirà el primer any una quarantena d'alumnes de primer d'ESO, es pretén no saturar els instituts de la zona; Torre Vicens i Manuel de Montsuar, que ja acullen els alumnes procedents de primària de les escoles Pinyana i Països Catalans.
 
Pel que fa a la petició dels pares i alumnes del col·legi Sant Joan de Benavent de Segrià que reclamen el seu dret a escollir entre més d'un institut a Lleida, Cullerés ha anunciat que tot seguirà igual. Actualment, els alumnes d'aquesta escola només tenen adscrit el centre de Secundària de Torre Vicens de Lleida i demanaven poder escollir també anar a l'institut de Manuel de Montsuar. Des d'Ensenyament, però, no contemplen aquesta possibilitat i reserven el Manuel de Montsuar pels alumnes provinents d'escoles de Lleida ciutat.


Comentaris

envia el comentari