Catalunya Diari

El barri Jaume I honora el seu patró amb la tradicional processó i la missa solemne

El barri Jaume I honora el seu patró amb la tradicional processó i la missa solemne| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El tinent d’alcalde i regidor del barri, Josep Presseguer, i els regidors Jesús Castillo i M.José Horcajada, han participat en la processó, amb els membres de la junta, presidida per Jaume Millas, i les pubilles i pubilletes. La imatge del patró Sant Jaume ha estat traslladada pels membres de l’entitat veïnal amb la col·laboració de la Confraria del Crist de l’Agonia. Els gegants Jaume I i Lionor han seguit la processó portant uns fanalets, com també ho feia la pubilla de festa major, elaborats en el taller que es va fer la setmana passada a l’AV, a càrrec del mestre fanaler Carles Domènech.
 
La missa solemne de festa major, oficiada pel rector Mn. Vicenç Alfonso, ha recordat els difunts dels barri i ha estat cantada per la coral Bonaire, de la Llar de Jubilats.
 
L’AV ha organitzat la XXIII edició del concurs de truites, canapès i pastissos. Els plats presentats, una vegada valorats pel jurat, han estat degustat en el vermut popular que s’ha fet a l’estatge social. A més, al matí s’ha fet el XIX concurs d’ornamentació de balcons i finestres.
 
A la tarda, es farà un festival infantil amb pallassos, la festa de l’escuma i el recital d’havaneres, amb degustació de rom cremat per a tothom. La festa major posarà el punt i final amb el lliurament dels diferents concursos que s’han fet durant la festa major i el castell de focs d’artifici.
 
S’ha de recordar que, com cada any, aquesta entitat veïnal participarà en la Romeria dels fanalets de Sant Jaume, portant el penó del sant, que sortirà dimecres de davant de l’església de la Mare de Déu del Carme, a la rambla de Ferran.


Comentaris

envia el comentari