Catalunya Diari

El Centre Històric de Lleida recupera el bar Blasi

El Centre Històric de Lleida recupera el bar Blasi| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde ha celebrat que el Blasi, situat davant el Mercat del Pla, hagi tornat a obrir les seves portes. Segons Ros, la recuperació del Centre Històric requereix d’acció municipal, en l’àmbit urbanístic, d’habitatge o de creació d’equipaments, i també de l’empenta dels empresaris del sector del comerç i la restauració. El paer en cap ha posat aquest local d’exemple per reactivar aquesta zona de la ciutat. De fet, ha indicat que darrerament s’han obert sis botigues al Centre Històric que, com el Blasi, mostren un Centre Històric obert i que vol tornar a ser el centre de la vida de Lleida. 
 
L’emprenedora que ha reprès l’activitat de l’establiment és Montse Sainz de la Maza, qui aposta per donar-li continuïtat, aportant-hi noves idees i amb l’ampliació dels horaris. A més, ha volgut conservar-hi el nom i algunes de les tradicions, com el vermut i la barreja. Sainz de la Maza ha agraït el suport que ha rebut a l’hora de tirar endavant aquest projecte, que espera que tingui molt èxit.
 
L’expropietari, Josep Batlle, ha explicat que l’origen del local és la bodega oberta des d’abans de l’any 1933, quan s’hi venien vi, sifons, gasoses i barres de gel. Amb els anys va ampliar-se oferint barreges i vermut, entre altres. El Blasi, que deu el seu nom a la casa pairal de Sant Martí de Maldà d’on era el seu pare, estava tancat des d’aquest estiu.


Comentaris

envia el comentari