Catalunya Diari

El Centre Històric inicia la quarta edició de l’Obert

El Centre Històric inicia la quarta edició de l’Obert| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Enguany, l’acte inaugural l’han protagonitzat els Armats de la Congregació de la Sang amb motiu del seu 260è aniversari. Una àmplia representació de la Corporació Municipal ha assistit al tret de sortida de l’Obert, que s’ha fet a la plaça de Sant Llorenç, amb el concert de Gralla i Tabal dels Castellers de Lleida i la passejada dels Armats pels carrers del barri. En el marc de la celebració, la tinenta d’alcalde Marta Camps ha avançat que la pròxima Comissió de Carrers de la Paeria, que es farà a la tardor, es proposarà que un carrer o plaça de la ciutat, a poder ser al Centre Històric, dugui el nom dels Armats de la Congregació de la Sang per commemorar aquest aniversari, així com també coincideix amb els 210 anys que la Congregació va comprar l’edifici de l’Església de la Sang i l’edifici del costat i 60 anys que surt la imatge del Crist Jacent. 
 
El tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Josep Presseguer, ha remarcat que l’Obert és possible gràcies a la participació de les entitats i comerços del barri, que són 'l’ànima' d’aquesta iniciativa, i també ha felicitat els Armats per la seva història i compromís amb Lleida. Presseguer ha convidat els assistents a gaudir de l’ampli programa d’activitats que l'Obert proposa fins diumenge. Per la seva banda, el prior de la Congregació de la Sang, Àngel Simó, i el capità manaia dels Armats de la Congregació, Pau García, han comentat que l’Obert ofereix la possibilitat de conèixer el passat de la ciutat a través del Centre Històric.
 

Algunes de les novetats que presenta aquesta quarta edició de l’Obert són la Fira i Ritmes al carrer Cavallers, la incorporació dels Solars Vius com a marc de referència en algunes activitats, la integració al programa de la Ludoteca del Centre Històric, l’esmorzar medieval, organitzat per l’Associació de Moros i Cristians, les caricatures d’Arts de Ponent a tothom qui ho desitgi o la presentació de l’audiovisual 'Els ulls del temps', al Castell del Rei, entre altres. L’Obert Centre Històric pretén posar en relleu la vitalitat social i cultural d’aquest barri, així com la seva riquesa història, amb la promoció d’activitats organitzades per les mateixes entitats i establiments de la zona. Comentaris

envia el comentari