Catalunya Diari

El Centre Històric repetirà com a escenari de les Festes de la Tardor després de la bona acollida d’enguany

El Centre Històric repetirà com a escenari de les Festes de la Tardor després de la bona acollida d’enguany| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Les Festes de la Tardor de Lleida clouen aquest dilluns d’una manera excel·lent, segons ha afirmat el paer en cap, Àngel Ros. El Centre Històric repetirà com a escenari després de la bona acollida d’enguany. Malgrat la pluja, la valoració és positiva, havent registrat una assistència similar a la de l’any passat, amb unes 75.000 persones.  

Ros ha explicat que l’increment que s’ha registrat en els actes d’aforament, passant de les 28.000 a les 32.400, són les que compensen la disminució per la pluja. Així, comptant en global els actes de carrer i sense aforament, es calcula una assistència d’entre 70.000 a 75.000 persones.
 
El trasllat de part del programa d’actes al Centre Històric i la Seu Vella és una dels aspectes que més ha subratllat l’alcalde. Ha afirmat que la ciutadania ha tramès opinions favorables i satisfactòries i ha avançat que de cara a les festes del Maig aquest escenari s'anirà consolidant i alternant amb altres dels Camps Elisis. 
 
Pel que fa al desenvolupament i el civisme durant les festes, l’alcalde ha remarcat que la ciutadania ha mostrat un cop més un excel·lent nivell de convivència. En quant al número d’actes, l’alcalde ha comentat que s’ha passat dels 105 del 2012, als 120 de l’any passat i als 150 d’enguany. Això fa que les festes vagin agafant més personalitat i que facin un bon conjunt entre festes i Fira de Sant Miquel.
 
La tinent d’alcalde i regidoria de Cultura, Montse Parra, ha afegit que a les felicitacions de la gent sobre els escenaris en les diferents places del Centre Històric, s’han sumat les dels grups que han actuat a la Seu Vella, ja que a més de l’increment de públic –amb unes 7.000 persones als concerts-, gaudien de vistes de tota la ciutat. Parra ha assegurat que amb el trasllat d’activitats al Centre Històric s’han vist sorpresos per la resposta del públic. I ha comentat: “Considero que ens estem alineant amb capitals europees que fan que el seu patrimoni sigui l’eix de les activitats festives, culturals i socials de la ciutat".
 
Un punt en què ha incidit la tinent d’alcalde ha estat el canvi d’horari, avançant els concerts a les 21.00 hores i acabant-los més d’hora, fet que ha motivat que hi assistís més públic familiar i que després es distribuís per la resta d’escenaris.


Comentaris

envia el comentari