Catalunya Diari

El nou aparcament de rotació de República del Paraguai, en marxa

El nou aparcament de rotació de República del Paraguai, en marxa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

El nou aparcament de rotació que s’ha habilitat al carrer República del Paraguai en el marc de les obres de renovació i reurbanització que està duent a terme l’Ajuntament de Lleida, a través de la concessionària Aigües de Lleida, entra en funcionament aquest dimecres.

La Paeria va arribar a un acord amb els propietaris d’aquest solar situat entre els carrers República del Paraguai i Alcalde Costa i, un cop han finalitzat els treballs de pavimentació per adequar-ne una part com a aparcament, està previst que el nou pàrquing, al qual s’accedirà des del carrer Alcalde Costa, s’obri aquest dimecres al matí.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Lleida continua amb les obres de renovació del col·lector del carrer República del Paraguai que cal recordar que comporten restriccions del trànsit a la zona compresa entre el carrer Acadèmia i l’avinguda de Madrid. Amb aquestes obres es pretén acabar amb el problema de les inundacions que arrossega fa temps tota aquesta zona quan plou de manera abundant. La renovació del col·lector, que està al mig de la calçada, comporta tallar el trànsit ja que s’ha d’excavar fins a cinc metres de profunditat. Per això, s’ha programat el projecte en dues fases per intentar minimitzar les molèsties i garantir l’accés als veïns i veïnes, la càrrega i la descàrrega i el pas de vehicles d’emergència.

Així, en la primera fase, que durarà fins al 15 de març, es tallarà el tram del carrer República del Paraguai i entre el número 29 i la connexió amb Acadèmia serà de doble sentit només per al veïnat per a càrrega i descàrrega. En canvi, el tram més pròxim a l’avinguda Madrid serà de sentit únic cap al carrer Ramon Soldevila. Al carrer Alcalde Costa, entre els carrers Acadèmia i República del Paraguai serà de doble sentit d’accés exclusiu per als veïns.

En la segona fase, entre el 15 de març i fins al maig, Aigües de Lleida construirà el nou col·lector entre la confluència amb el carrer Acadèmia i el número 29. Serà llavors quan el carrer Alcalde Costa recuperarà el seu sentit únic habitual.

Les obres tenen un pressupost de 356.132 euros i inclouen l’ampliació de la vorera del carrer República del Paraguai a la zona més propera a l’avinguda Madrid i també entre els carrers Acadèmia i Alcalde Costa.


Comentaris

envia el comentari