Catalunya Diari

El nou Mercat del Pla comença a caminar

El nou Mercat del Pla comença a caminar| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

jamSTORES

Ros ha destacat que "aquest projecte generarà una dinàmica en el conjunt del Centre Històric, no exclusivament del Mercat del Pla, que omplirà de vida els seus carrers i que, a més, ha d’actuar com a connector entre l’Eix Comercial i la Zona Alta de Lleida. Si aconseguim això, aquest projecte haurà resultat un èxit". Així mateix, ha explicat que el Centre Històric necessitava un projecte innovador que resulti un revulsiu per al barri però també per a tota la ciutat. "La innovació és un factor clau per a aconseguir l’èxit”, ha remarcat l’alcalde, que ha afegit que “tothom hem de col·laborar perquè aquest projecte tiri endavant, perquè aquesta peça comercial ha de contribuir a generar vida al Centre Històric i, per tant, a la connexió amb la ciutat".

El projecte que ha presentat jamSTORES, pioner a Catalunya i l’estat espanyol, se sustenta en quatre pilars fonamentals, com són el comerç, la cultura, la gastronomia i el turisme. Així, proposa com element principal la recuperació del Mercat del Pla que acolliria un centre comercial amb activitat permanent amb botigues outlet i pop ups rotatoris (canviarien cada dos o tres mesos) de diferents marques de moda, de dissenyadors catalans independents, així com la possibilitat el comerç de Lleida també s’hi pugui instal·lar.

L’objectiu principal de jamSTORES, però, té a veure amb la recuperació integral del Centre Històric, així ho ha explicat un dels seus responsables, Jordi Ribaudí. "Hem presentat una proposta per dinamitzar-lo i aconseguir una transformació real més enllà del Mercat del Pla, amb la integració de locals i solars buits que hi hagi al barri. Per tant, proposem un projecte en un barri que té unes particularitats que a nosaltres ens van atraure per portar quelcom innovador, que comporta un risc, però que creiem que pot ser un èxit"

Així mateix, a través d’aquestes tres potes (Mercat, locals i solars), es proposa la creació de dos connectors: per una banda, la recuperació del carrer Cavallers per fer-lo de connector amb l’Eix Comercial i, per l’altra, el carrer Sant Martí. En aquest sentit, l’empresa ja va avançar que proposen establir aliances amb les associacions de comerciants així com amb la Federació d’Hostaleria i altres entitats. JamSTORES preveu posar en marxa el nou Mercat del Pla a partir del març del 2014, tot i que faran accions prèvies per dinamitzar tot el Centre Històric ja que aquest projecte té l’objectiu de convertir-lo en un escenari d’activitat comercial, econòmica i cultural, així com de lleure i gastronòmic.

Aquest projecte es complementaria amb lleure cultural, ja que fora del Mercat s’incentivaria l’oferta gastronòmica amb restaurants i emprenedors que apostin pel Centre Històric. En aquest sentit, els representants del teixit associatiu del barri han expressat la seva satisfacció perquè aquest projecte es tiri endavant perquè ajudarà a revitalitzar el barri i contribuirà que Lleida se senti també el Centre Històric com seu.


Comentaris

envia el comentari