Catalunya Diari

El projecte Solars Vius de Lleida, present al V Encuentro de Arquitecturas Colectivas de Sevilla

El projecte Solars Vius de Lleida, present al V Encuentro de Arquitecturas Colectivas de Sevilla| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

projecte Solars Vius

En aquest sentit, el projecte que du a terme l’Ajuntament de Lleida, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ha estat exposat aquests dies a Sevilla de la mà de la seva autora, Helena Guiu, que ha explicat l’experiència de Lleida en la recuperació de diferents solars que fins ara restaven buits o tancats al Centre Històric.

A més, el passat 23 de novembre a Barcelona, en el marc del projecte Territoris Oblidats, Guiu també va explicar l’experiència de Lleida pel que fa al projecte Solars Vius. En aquesta ocasió, la trobada estava enfocada a explicar la recuperació d’espais urbans de la mà de joves.

Així, precisament la setmana passada es va obrir el solar situat al carrer Gramàtics, en què hi van participar en l’adequació de l’espai durant els mesos d’estiu, amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut, els joves Jounits.973 i els assistents al camp de treball Coopera. En aquest solar, la Paeria ha instal·lat bancs, un joc infantil i tres aparells esportius. D’aquesta manera, el Barri Antic ha guanyat un nou espai per als veïns i veïnes del Centre Històric.

Amb aquest ja són sis els patis del Centre Històric cedits per particulars a la Paeria en el programa Solars vius per habilitar-los com a espais públics. El primer va ser al carrer Alsamora, i els següents, a Cavallers-Galera, Boters i Tallada. L’últim a incorporar-s’hi ha estat el de la cantonada de Cavallers amb Sant Andreu. L’objectiu de la Paeria és continuar actuant a altres espais amb diversos usos possibles, tant al Centre Històric com a la zona de Noguerola.


Comentaris

envia el comentari