Catalunya Diari

Els gegants del barri Jaume I fan 20 anys

Els gegants del barri Jaume I fan 20 anys| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Els tinents d’alcalde Marta Camps i Josep Presseguer i la regidora Dolors Arderiu han assistit als actes de celebració d’aquest aniversari que ha aplegat diverses colles participants. Els gegants homenatjats, Jaume I i Elionor, han encapçalat la cercavila, amb les colles geganteres de Maials, Col·lectiu Cultural Cappont, Marge Esquerre del Riu Segre, Gegants de l’Ereta i del Centre Històric. La comitiva ha fet un recorregut pels carrers del barri i ja a la plaça del Dipòsit ha protagonitzat una gran ballada, animada pels diferents grups de gralles.
 
Després, a la placeta de la Font s’ha procedit al lliurament de records de la Trobada a totes les entitats que hi ha col·laborat. Josep Presseguer, com a regidor de barri, ha felicitat els veïns per tornar a organitzar aquesta trobada gegantera i per mantenir l’activitat i la vitalitat al barri. De la mateixa manera, el president de l’AV, Jaume Millàs, ha convidat els veïns a gaudir de la festa, que s’acaba demà. A més, s’ha fet un homenatge a José A. Ferrer per la seva estreta vinculació i dedicació a l’entitat veïnal. En acabar els parlaments, s’ha fet una gran ballada general que ha clos la commemoració del 20è aniversari dels gegants.
 
Els gegants Jaume I i Lionor, que van ser batejats el 2007 i el 2008, respectivament, són obra de Sergi Herrera i Agustí Bragado, del Taller La Xamba. Substitueixen els anteriors, del geganter Manel Vidal de les Borges Blanques i batejats el 1992 al barri, dels quals l’AV encara conserva els caps.


Comentaris

envia el comentari