Catalunya Diari

Els regidors de CiU, Antoni Postius i Paco Cerdà, subvencionen beques menjador al barri de Pardinyes

Els regidors de CiU, Antoni Postius i Paco Cerdà, subvencionen beques menjador al barri de Pardinyes| Redacció - Fotografia: Fundació Pardinyes

 El president de la Fundació, Jacinto Pernia, i el president d'Orvepard, Paco Castillo, han volgut agraïr aquesta aportació econòmica i han afirmat que "si els 27 regidors de l’Ajuntament de Lleida fessin el mateix gairebé es podrien doblar el nombre de beques atorgades fins el moment".
 
La Fundació Barri de Pardinyes, sota el control i supervisió dels centres educatius de Pardinyes i els Serveis Socials de Base del barri ha concedit recentment un total de 16 beques d'ajuda per a nens de 4 centres de Pardinyes per un valor de 3.920 euros i pel proper mes de juny, està previst el lliurament d’un determinat nombre de beques menjador més, d’acord amb el fons que ha recollit fins el moment la Fundació.
 
Aquests diners s'ha recollit de donacions a través de la Campanya 'Apadrina un nen de Pardinyes', 'Dóna’ns un cop de Mà!' i 'Facilita la possibilitat que un nen faci un àpat saludable a l’escola', en la què han col·laborat particulars, comerciants i empreses.  La recollida de diners per les beques escolars es fa dipositant-los en guardioles distribuïdes en Orvepard i pels establiments comercials del barri i de la ciutat o bé fent donatius puntuals o periòdics (amb desgravació fiscal del 25%), a la Fundació: www.pardinyes.org.
 
La selecció de becats es du a terme amb una valoració de la treballadora social del EAP, (Equip d'Atenció Psicopedagògica) del departament d'Ensenyament en coordinació amb les adreces els centres educatius, l'Associació i els Serveis Socials del barri, pertanyents a l'Ajuntament de Lleida.
 
Primeres crítiques a la donació
Després de conèixer la notícia, el regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, ha qualificat “d’escàndol” el fet que el grup municipal de CiU doni fons per a les beques menjador que promou la Fundació Barri de Pardinyes, quan “és el govern de la Generalitat, governat pel seu partit, CiU, qui ha reduït precisament les beques menjador. El que ha tret el govern, ho dóna el partit de CiU".

 


Castillo ha afegit que “aquesta acció propagandística del grup municipal de CiU recorda el clientelisme del s.XIX” i que “si hi ha un dret, el que cal és fer polítiques socials que tinguin competències per resoldre el dret, el que no pot ser és fer polítiques de caritat que l’únic que fan és no resoldre el problema”.


 


D’altra banda, el regidor d’Educació i Infància ha afegit que valora positivament la iniciativa els veïns del barri de Pardinyes per donar suport a les famílies. Comentaris

envia el comentari