Catalunya Diari

Els veïns de l’Ereta, immersos en els actes de la seva festa major

Els veïns de l’Ereta, immersos en els actes de la seva festa major| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida ha destacat la recuperació i la dinamització que està fent al barri i la participació dels seus veïns en l’activitat cultural, tradicional i festiva de la ciutat. En les paraules que ha dirigit als assistents, ha anunciat que en la festa major de Lleida es tornarà a fer, com es feia antigament, la Fira d’Art a la plaça de l’Ereta. 
 
El paer en cap també ha felicitat l’extinent d’alcalde Josep Presseguer, pel sentiment i els apunts històrics que ha narrat en el seu pregó. Presseguer s’ha endinsat en les arrels del barri i en alguns espais i edificis emblemàtics als quals se’ls està donant nova vida, com el Parador del Roser, el Mercat del Pla o el convent de Santa Clara, entre altres. El pregoner, que va ser regidor del Centre Històric, ha remarcat l’estratègia de la Paeria, a través del Pla de Barris, per recuperar i renovar el barri i obrir-lo a la ciutat. I ha lloat el treball i la implicació dels seus veïns per mostrar-se valents en tot moment i per estimar l’Ereta i la ciutat. Presseguer ha acabat el seu parlament cantant una estrofa del Garrotín de Lleida que esmenta aquesta plaça de la ciutat.
 
Per la seva banda, Fèlix Larrosa ha parlat de l’herència que s’ha trobat al barri, amb una bona política de serveis socials i en el teixit urbà, que contribueixen a la construcció d’un barri cohesionat. I ha recordat el repte de la Paeria per recuperar el dinamisme econòmic del barri. També ha subratllat la importància de la recent incorporació a la xarxa de bus de Lleida de la L-11 que passa pel Centre Històric. De la mateixa manera, el president de l’AV ha celebrat aquesta línia d’autobús així com la recuperació del barri amb iniciatives com el Districte Mercat del Pla, entre altres.
 
En l’obertura dels actes festius, s’ha fet la imposició de bandes a la pubilleta, Cecília Pérez; la pubilla, Sílvia Puchercós, i l’hereu, Pau Tahas, per part de les autoritats i els convidats. L’inici de la festa major s’ha anunciat al barri amb una gran tronada a la mateixa plaça de l’Ereta, que ha continuat amb la visita a l’exposició de treballs que l’Àrea de la Dona ha fet durant l’any.
 
Les festes en aquest barri del Centre Històric s’allargaran fins diumenge. Dissabte es farà el concurs de dibuix infantil i juvenil amb el tema Ereta i el seu entorn, el concurs de plantes ornamentals al carrer, jocs infantils i el sopar de germanor. El diumenge començarà amb una sardinada popular, amb la missa i l’homenatge a la 3a edat, la xerrada a càrrec del psicòleg Carles Ibars i la tradicional cantada d’havaneres. Encara que la festa clourà diumenge, encara hi haurà un dia més de festa, el dissabte que ve, dia 13, amb la XIX Trobada de Gegants, a la plaça de l’Ereta, amb la participació de diverses colles de la ciutat i d’arreu del territori.


Comentaris

envia el comentari