Catalunya Diari

Els veïns del bloc de l'explosió tornen a casa

Els veïns del bloc de l'explosió tornen a casa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 
En total són una trentena de veïns afectats. Després de que el tècnics municipals confirmessin que el bloc no ha patit danys estructurals, han pogut tornatr. Únicament cal mantenir desallotjats el 5è-5a, on va passar el sinistre, el 6è-5a i el 7è-5ª (pisos sense residents), pel mal estat en què han quedat els tancaments exteriors dels habitatges.


 


El foc ha afectat dos pisos de la cinquena planta, concretament el 5è-5a, on s'ha produït la deflagració, i part del 5è-2a. L'edifici, ubicat al casc antic de la ciutat, té set plantes amb cinc pisos cadascuna.


 


El Sistema d'Emergència Mèdiques ha evacuat tres persones més per inhalació de fum, un d'ells menor. Totes elles vivien al 5à-2a i han estat traslladades a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. També han estat atesos dos bombers pels efectes del calor de les flames.


 


Fins al lloc dels fets s'han desplaçat onze dotacions de Bombers de la Generalitat y diversos vehicles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, així com també tècnics de gas, d'electricitat i de Repsol. 


 
El telèfon d'emergències 112 ha atès 40 trucades per l'explosió i l'incendi posterior.
 
L'alcalde accidental, Rafael Peris, ha explicat que l'explosió s'ha produït al voltant de les 23.00 hores i que l'edifici ha estat evacuat preventivament, tot i que els ferits són lleus i el bloc no ha quedat afectada, segons els tècnics municipals de l'Ajuntament de Lleida. No obstant, els bombers han aconsellat que els veïns no passessin la nit a l'edifici per l'aigua i la temperatura que hi havia. Els serveis socials han assistit onze veïns, facilitant-los l'allotjament per passar la nit. La resta, una vintena, no han requerit aquests serveis i s'allotjaran a casa de familiars i amics. 


Comentaris

envia el comentari