Catalunya Diari

En marxa la 2a fase del Mercat del Pla

En marxa la 2a fase del Mercat del Pla| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d'alcalde Marta Camps i Rafael Peris, ha visitat aquest dimarts els treballs d'adequació interior de l'equipament, destinat a convertir-se en un pol de dinamització econòmica del barri. Precisament, el paer en cap ha explicat que la Paeria preveu aprovar en el ple municipal del mes de juliol el plec de condicions per l'explotació en concessió d'aquest equipament a 25 anys, en el qual es prioritzen les propostes destinades a activitats productives vinculades al sector agroalimentari, de restauració, cultural o turístic.
 
Aquest equipament serà accessible per a tothom i tindrà entrada pel carrer Sant Martí i per la plaça dels Gramàtics. En definitiva, ha destacat l'alcalde, amb aquesta actuació el Mercat del Pla quedarà preparat per acollir els usos que preveu el plec de condicions que regirà la concessió a 25 anys de l'equipament, que podria entrar en funcionament l'any vinent.
 
L’equipament, que és un edifici modernista de l’arquitecte Morera i Gatell del 1922, té una superfície útil de 1.109 metres quadrats, consta d’una única nau diàfana de 904,60 metres quadrats. La primera fase de rehabilitació del Mercat del Pla, amb un pressupost de 500.000 euros, ja es va dur a terme i va consistir en la consolidació estructural de l’edifici, la reforma de la coberta, nous tancaments, reparació de la façana, sanejament dels murs i els pilars i consolidació dels paraments interiors.
 
L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ha adjudicat a l’empresa Damarim, SL la segona fase del Mercat del Pla amb un import total de prop de 418.000 euros i un termini d’execució de 4,5 mesos. Les obres es finançaran majoritàriament a través del Pla de Barris del Centre Històric i d'una subvenció del Ministeri de Cultura.


Comentaris

envia el comentari