Catalunya Diari

En servei el gir a l’esquerra del pont Vell cap a l’avinguda Blondel

En servei el gir a l’esquerra del pont Vell cap a l’avinguda Blondel| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Segons ha explicat la primera tinent d'alcalde, Marta Camps, la recuperació del gir a l’esquerra des del Pont Vell cap a Blondel, que es va suprimir fa 20 anys, es deu que els serveis de mobilitat municipals han detectat que el trànsit en aquesta via ha disminuït un 20% en els últims quatre anys, sobretot, amb l’obertura del pont de Príncep de Viana. A més, amb la nova xarxa de transport urbà, aquesta actuació permetrà que els autobusos guanyin en rapidesa i eficiència en el seu recorregut, sense haver de girar a la dreta cap a Francesc Macià i després a l’esquerra a l’altura del carrer Riquer per creuar la rambla i canviar de sentit.
 
Així, s’ha calculat que un miler de vehicles al dia efectuen aquest itinerari (un 9 per cent dels 11.400 que circulen diàriament per Francesc Macià). En aquest sentit, amb aquest gir a l’esquerra permès els vehicles que vinguin des de Cappont pel Pont Vell poden girar a l’esquerra des d’un carril, que té nova regulació semafòrica i senyalització horitzontal i vertical. A més, des del carril de l’esquerra de Francesc Macià només es podrà circular en direcció al pont, no continuar recte, per no entorpir el pas dels autobusos.
 
A partir d'aquest fijous també es permetrà el gir a l’esquerra a la cruïlla situada entre l’avinguda Artesa, el carrer Osca i l’avinguda Miquel Batllori. Amb aquesta actuació s’aconsegueix que tant els vehicles com l’autobús urbà que vagin cap al centre no hagin de fer la volta pel carrer Ignasi Bastús.


Comentaris

envia el comentari