Catalunya Diari

ERC-Avancem denuncia que l'equip de Govern vol tancar el Mercat de Balàfia

ERC-Avancem denuncia que l'equip de Govern vol tancar el Mercat de Balàfia| Redacció - Fotografia: Comú de Lleida

 

El Grup Municipal d'ERC-Avancem a l'Ajuntament de Lleida considera que l'equip de Govern de la Paeria pressiona les dues paradistes del Mercat de Balàfia demanant-los que es traslladin al Mercat de Fleming amb la intenció de tancar-lo.

La regidora Núria Marín assegura que "aquest oferiment posa en evidència la voluntat de l'equip de govern de deixar morir els mercats municipals". A més, afirma que si les paradistes accepten la proposta "es deixarà els veïns de Balàfia sense mercat de proximitat, un fet que inquieta els veïns".
 
D'altra banda, Marín reclama al Govern que compleixi amb les seves obligacions: "El que ha de fer la regidoria és fer un projecte de dinamització i viabilitat dels mercats municipals". En aquest sentit, reclama "que es facin millores a l'equipament en lloc d'estudiar fer una reforma integral, donat que serà massa costosa per als paradistes".
 
Per al grup municipal, el model de Cappont –amb un gran supermercat- no s'ha d'importar a altres barris perquè "beneficiar un gran operador perjudica el comerç de barri i, de retruc, el teixit associatiu i la cohesió social".
 
ERC-Avancem també exigeix a la Paeria que pagui a la comunitat de propietaris del Mercat de Fleming les quotes que li corresponen per la desena de locals buits que té en aquest equipament municipal. En concret, reclama que es posi al corrent de pagament i eixugui el deute contret, que el grup calcula que ascendeix a més de 100.000 euros només en els últims cinc anys. Actualment al Mercat de Fleming cada paradista paga més de 15 euros al mes per metre quadrat.


Comentaris

envia el comentari