Catalunya Diari

Inauguren la nova plaça Frederica Montseny a Balàfia

Inauguren la nova plaça Frederica Montseny a Balàfia| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La nova plaça estarà dedicada a Frederica Montseny, a proposta de l’Associació Dona de Balàfia. Frederica Montseny fou ministra de Sanitat i Assistència Social en el 2n Govern de Largo Caballero en plena Guerra Civil (1936-1937), convertint-se així en la primera dona ministra de la història de l’Estat Espanyol. Montseny, que concebia el benestar social com un servei de les institucions de l’estat i un dret de la ciutadania, va dedicar grans esforços a millorar l’assistència social, impulsant, entre altres, polítiques sanitàries de lluita contra diverses malalties. L'alcalde Ros ha agraït el grup de dones el seu suggeriment i la seva sensibilitat per reconéixer la tasca de les dones en tots els àmbits al llarg de la història. El pavelló de bàsquet d'aquest barri també porta el nom d'una dona, Agnès Gregori. Arxiu de so Àngel Ros
 
La reurbanització de l’avinguda Alcalde Porqueres i del seu entorn ha consistit a més a més d'en la millora de la plaça del carrer Escultor Corselles, en la renovació de trams de vorera que es trobaven en mal estat, la semaforització de la cruïlla d’Alcalde Porqueres amb el carrer Germans Recasens, que regula el nou pas de vianants i permet el gir a l’esquerra dels vehicles, la creació de 30 toperes (ampliació de les cantonades de les cruïlles) per millorar la seguretat en els passos de vianants i que els vehicles redueixin la velocitat, l’adaptació de 38 rebaixos per fer accessibles els passos de vianants i la col·locació de nou mobiliari urbà. També s’ha ampliat la vorera de davant del mercat municipal (costat dels números senars), s’han plantat 4 arbres i s’ha col·locat nou mobiliari urbà. Per un altra banda, s’ha renovat l’enllumenat del tram de l’avinguda d’Alcalde Porqueres més proper a la plaça de la Constitució, al Clot de les Granotes, que estava inclòs dins d’aquest projecte.
 
Així mateix,  s’ha portat a terme l’habilitació de dues noves zones d’aparcament, una de les quals està contigua a l’Avinguda Alcalde Porqueres i l’altra a l’Avinguda Pinyana. Els nous espais provisionals i gratuïts oferiran gairebé 200 places en aquesta zona el barri de Balàfia. Els solars es troben ubicats un, de 2.400 m2, al costat de l’Escola de Pinyana, en el xamfrà del carrer Valls d’Andorra amb el camí de Balàfia, que tindrà un centenar de places; i l’altre, de 1.900 m2, situat entre els carrers Valls d’Andorra, Gandhi i Alcalde Porqueres, que tindrà al voltant de 90 places.El finançament d’aquesta actuació s’emmarca dins del traspàs dels trams urbans de carreteres del Ministeri de Foment a l’Ajuntament de Lleida, amb el quals també s’han dut a terme la reforma integral del passeig de Ronda, la millora de la plaça dels Pagesos i la reurbanització d’un tram de l’avinguda Fleming.


Comentaris

envia el comentari