Catalunya Diari

Inici de la festa major de la Bordeta

Inici de la festa major de la Bordeta| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 
La presidenta de l’AV, Mari Carmen Guerrero, ha volgut remarcar durant la seva intervenció els 50 anys des que es va constituir l’entitat veïnal, però ha incidit que l’esforç encara ve de més enrere, ja que feia temps que s’hi treballava. També ha destacat el Premi Baula, que la Paeria atorga al foment d’experiències participatives, per al concurs de Castanyes de la Bordeta, que, segons ha indicat, és l’únic barri de Catalunya que el celebra. Des de la Comissió de Festes, Eduard Pelegrí, també ha animat els veïns a passar-s'ho bé i a participar dels actes que s'han organitzat.


 


Després que a la tarda es fes la gran traca d’inici de festa i la cercavila amb els gegants i grallers del Col·lectiu Cultural Cappont, a la nit s’ha fet l’acte oficial i després la festa ha continuat amb la revetlla popular, a la mateixa pista exterior del Centre Cívic. Com cada any, la música, l’animació i la gastronomia estaran presents durant tot el cap de setmana al barri, amb les activitats que ha preparat l’associació de veïns en diferents espais perquè els veïns gaudeixin de la festa.


 


Homenatges i reconeixements


El paer en cap, Àngel Ros, amb una àmplia representació de la Paeria, ha presidit l’acte, en què s’han proclamat les pubilles i l’hereu i s’han fet diversos reconeixements: a Celestí Regué, exmembre de la Junta Directiva de l’AV; Francesc Beà, expresident de l’entitat, i Victoriano Rocha, qui fins ara havia estat al capdavant a la comissió de festes.
 
Ros ha felicitat els homenatjats per la seva contribució a l’organització veïnal i al barri i també ha destacat el discurs que ha fet la pregonera d’enguany, de qui ha lloat la seva qualitat humana. Segons ha afirmat, l’Enriqueta és un símbol de les persones que han arribat a Lleida, han sabut fer arrels i han seguit una progressió individual, guanyant-se el suport i l’estima de la gent. A més, ha valorat la seva capacitat per tirar endavant iniciatives innovadores al barri. Ocaña, qui ha glossat sobre la seva trajectòria personal i laboral, també ha estat fundadora del Club Patins Bordeta, entre altres. La pregonera ha agraït a l’alcalde l’aposta que ha fet per diverses infraestructures que s’han fet els últims anys al barri, ja que l’ajuden a créixer.


Comentaris

envia el comentari