Catalunya Diari

La Bordeta es vesteix de festa major

La Bordeta es vesteix de festa major| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a aquesta cita estival i ha destacat els elements culturals que recentment s’han incorporat al barri. Ros s’ha referit a l’Ateneu Popular de Ponent que gestionarà les activitats culturals de l’històric edifici del Molí de Sant Anastasi i també a l’Arxiu Arqueològic Municipal, que posa en valor l’herència històrica de la ciutat. En la seva salutació, l’alcalde ha parlat també de la nova plaça Baulies, un espai públic, enjardinat i amb jocs, que contribueix a l’activitat cultural i lúdica del barri. Per això, ha convidat els veïns a utilitzar les oportunitats del barri i els ha desitjat unes bones festes.
 
L’alcalde ha felicitat la pregonera d’enguany, Divina Drudis, professora de dibuix i pintura, pel contingut del pregó i per la lectura que n’ha fet, mostrant la seva estima pel barri. Drudis ha recordat els orígens de la Bordeta, la seva trajectòria professional vinculada al barri i l’activitat comercial que s’hi pot trobar. Per la seva banda, la tinent d’alcalde i regidora de barri, Montse Parra, ha destacat la participació i la implicació de l’AV en les festes. La presidenta de l’AV, Mari Carmen Guerrero, ha afegit que s’han de celebrar amb civisme i tolerància.
 
Una àmplia representació de la Paeria ha assistit a l’inici de festes, que s’ha fet a la pista descoberta del Centre Cívic. Les autoritats municipals han procedit a fer la imposició de les bandes a les pubiles i a l’hereu que agafen el relleu en el càrrec. Claudia Murillo, Tais Mosteirin, Maria Salsé, Ares Castro, Cristian Murillo, Ivan Romero, Gerard Cervelló i Ian Sanabriere seran els representants del barri.
 
El ball de festa major, al mateix Centre Cívic, i el Water Park Festival, al Parc de l’Aigua han tancat la primera jornada. El programa festiu del barri continua demà amb activitats per a la mainada, l’exhibició de grafits i de Taekwondo, Jiujitsu i King Boxing. Al vespres, sortirà la processó dels fanalets de Sant Jaume de l’església de Sant Agustí i es repetirà el ball de festa i el Water Park Festival. Diumenge, hi haurà esmorzar popular, trobada de plaques de cava i el berenar homenatge a la gent gran, entre altres, amb el gran castell de focs per cloure la festa.
 
El barri de la Bordeta gaudirà aquests dies de festa de les millores que s’hi han fet els últims dies. A la nova plaça Baulies, s’han d’afegir la finalització de la reurbanització i de l’enjardinament de la plaça de l’Esplai  i també s’està treballant al carrer Juneda amb l’avinguda de les Garrigues.


Comentaris

envia el comentari