Catalunya Diari

La defensa demana l'absolució per l'acusat de matar la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida

La defensa demana l'absolució per l'acusat de matar la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida| ACN - Fotografia: Cedida

La defensa de l'acusat de matar la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida el 30 de març de 2015 demana l'absolució pel seu client en el seu escrit presentat al jutjat divendres passat. Sol·licita l'eximent total de responsabilitat de l'acusat, de 32 anys i autor confés del crim, per la seva addicció a les drogues i l'esquizofrènia que pateix, segons els informes psiquiàtrics encarregats per la defensa.

La fiscalia, en canvi, li demana 25 anys de presó; en concret 20 anys per un delicte d'assassinat, 3 per un delicte de maltractament continuat a la seva exparella i 2 més per un delicte de tinença il·lícita d'armes ja que el revòlver amb el que suposadament va disparar dos trets a la jove de 24 anys no disposava de llicència. A més, la fiscalia també demana a l'acusat una indemnització de 140.000 euros pels familiars de la víctima, que tenia dos fills petits. L'advocat de l'acusat, Joan Argilés, també ha demanat que el dia del judici hi compareguin quatre nous testimonis, veïns coneguts de l'acusat per demostrar la seva addicció i desmentir que maltractés la seva exdona. Tot i que encara no hi ha data per la vista, està previst que els fets siguin jutjats per un tribunal popular a l'Audiència de Lleida.

Segons la fiscalia, almenys des de finals de 2011 l'acusat pegava de forma continuada la noia, agafant-la pels cabells i donant-li bufetades, cops de puny a la cara i l'esquena fins al punt d'arribar-li a clavar un dia una navalla a l'esquena. A més, segons fiscalia, també la cridava i li deia que era una ''puta'' arribant-li a dir que si se separava d'ell, li prendria els fills i també que li faria mal a la seva mare i al seu marit.

La noia va decidir finalitzar la relació amb l'acusat a l'octubre de 2014 i va marxar a viure, juntament amb els dos nens d'1 i 3 anys, amb la seva mare. Tot i això, segons fiscalia, a causa de les ''pressions'' de l'acusat i la família d'aquest, el 8 de gener de 2015 la jove va decidir tornar a començar la relació amb l'acusat que no va cessar en els maltractaments a la seva parella. Entre finals de febrer i principis de març, la noia li va explicar a la seva mare i a algunes amigues que tenia molt clar que volia deixar l'acusat i fins i tot va fer una bossa de roba per emportar-se-la a casa de la seva mare, tot i que no ho va acabar fent.

L'escrit de fiscalia continua precisant que entre les tres i dos quarts de quatre de la tarda del 30 de març va començar la discussió a la porta del domicili familiar de l'acusat; una discussió que es va acabar quan l'acusat va entrar a la casa, va agafar una pistola que guardava a l'habitació de la parella i va sortir al carrer disparant per sorpresa la noia dues vegades per l'esquena i deixant-la greument ferida. Una de les bales va entrar per la part superior dreta de l'esquena i va sortir pel coll i l'altra va entrar per la part esquerra de l'esquena. La jove va morir quan passaven cinc minuts de dos quarts de cinc de la tarda a l'Hospital Arnau de Vilanova.

Segons fiscalia la víctima no va tenir possibilitat de defensar-se del seu agressor, de qui considera que tenia ''plenament conservades les seves facultats mentals'', tot i que la defensa ha presentat informes psiquiàtrics que conclouen que pateix esquizofrènia. L'home està a la presó des del 2 d'abril de 2015.


Comentaris

envia el comentari