Catalunya Diari

La L-3 canvia el recorregut per arribar a l'illa educativa de la Mitjana

La L-3 canvia el recorregut per arribar a l'illa educativa de la Mitjana| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com (Arxiu)

 La línia circula per l'avinguda de Prat de la Riba i gira cap a la rambla de Corregidor Escofet, i en arribar a la rotonda amb al carrer Comtes d'Urgell, on farà la parada de l'EOI, girarà per aquest carrer. En arribar a la plaça Josep Piñol, realitzarà una nova parada (corresponent a l'antiga parada de la Plaça Orvepard), seguint pel carrer Xavier Puig Andreu per aturar-se davant de l'escola de La Mitjana, i seguint pel mateix carrer, arribant fins al Parc de la Mitjana, on farà una nova parada i empalmarà amb el recorregut habitual. Aquest recorregut és paral·lel a l'anterior i a poca distància, amb el que no afectarà a la cobertura de la línia al barri. L'institut La Mitjana incorpora aquest curs molts alumnes de l'escola del Treball i, per tant, s'eleva el nombre d’usuaris que es desplaçaran al barri.
 
El paer en cap, Àngel Ros, ha destacat que paral·lelament, la Paeria està duent a terme el Pla de Millora dels Entorns Escolars del col·legi La Mitjana de Pardinyes, que alhora engloba tota la illa educativa que s’ha creat en aquella zona. L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest projecte que beneficiarà 37 col·legis de la ciutat, per tal de dur a terme actuacions que incrementin la seguretat i l’accessibilitat als centres amb mesures que prioritzin la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic. Pel que fa al col·legi La Mitjana, un cop es va fer un estudi i una diagnosi prèvia, les problemàtiques detectades a l’entorn d’aquest centre escolar són la necessitat d’incrementar la pacificació de la zona, la millora dels accessos per als vianants així com la manca d’aparcabicis dins del centre escolar.
 
La 1a tinent d'alcade, Marta Camps, ha explicat que la proposta tècnica que s’ha estudiat per donar solucions a aquestes mancances és crear una àrea 30 en tot l’àmbit, renovar les bandes reductores i col·locar-ne de noves al carrer Euskadi (aquesta actuació ja s’ha executat), col·locar tanques a les noves portes d’accés i modificar l’estacionament en bateria davant de la zona escolar. Pel que fa a la mobilitat a peu, s’ha potenciat la senyalització de zona escolar i s’han creat dos nous passos de vianants al carrer Xavier Puig i Andreu a l’alçada del carrer Pare Gabernet i un altre al carrer Xavier Puig Andreu amb el carrer Josep Pallach, del qual s’estudiarà el canvi del sentit circulatori. També es millorarà la mobilitat en bicicleta amb la col·locació d’aparcabicis en l’interior del col·legi.
 
Campanya per fomentar l’ús del transport públic
El director general de Moventis, Juan Giménez, ha explicat que en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic i convidar els ciutadans per optar per les alternatives a l’emissió de gasos contaminants que suposa l’ús del vehicle privat, Autobusos de Lleida, la concessionària del transport públic de la ciutat, endega una iniciativa per premiar els viatgers més fidels a l’autobús, fet que suposa l’inici de diverses accions al llarg de l’any per a la promoció del transport urbà. En aquest sentit, aquesta campanya distingirà la persona amb la targeta de transport públic més utilitzada entre l’1 de gener i el 31 d’agost d’enguany. Com a premi rebrà una recàrrega a la seva targeta per viatjar de forma gratuïta fins al 31 de desembre. A més, serà obsequiada amb un sopar per a dues persones al restaurant que esculli (que estigui situat dins de la cobertura d’Autobusos de Lleida). 
 
A més, els usuaris restants també podran optar a premis a la fidelitat amb el transport públic. Així, les persones que hagin utilitzat el transport públic de forma més recorrent (a partir de 600 validacions fins al 31 d’agost) rebran com a regal entrades de cinema per a les sales Lauren Lleida; és la manera de premiar qui opta de manera assídua per un mitjà de transport que evita l’emissió de diverses tones de gasos contaminants a l’atmosfera. La iniciativa es complementarà amb altres activitats per al conjunt de la ciutadania que neixen amb la vocació de, al llarg de l’any, conscienciar sobre l’ús necessari del transport públic.


Comentaris

envia el comentari