Catalunya Diari

La nova Plaça Pau Casals estarà enllestida durant el mes de maig

La nova Plaça Pau Casals estarà enllestida durant el mes de maig| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

 

Les obres de remodelació de la Plaça Pau Casals estaran enllestides durant el mes de maig. Així ho ha assegurat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el decurs de la visita d’obres que ha realitzat aquest dimecres, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Fèlix Larrosa, el tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Joan Gómez, la regidora de la Zona Alta, Montse Mínguez i el president de l’Associació de Comerciants de la Zona Alta, Miquel Ballesté.

El paer en cap ha explicat que, amb aquesta actuació, “Pau Casals passa a ser una plaça totalment integrada a la ciutat que guanya espai per a vianants”. A més, segons ha explicat l’alcalde, “el conjunt de la plaça contempla diferents usos com la zona lúdica amb jocs infantils, la part de passeig i una integració global amb els carrers de l’entorn”.
 
La nova Plaça Pau Casals ja ha començat a prendre forma amb l’ordenació dels espais i els paviments de la plaça i l’enderroc del mur perimetral que envoltava aquest espai. L’actuació permetrà obrir la plaça a la ciutadania, oferint un total de 3.400 metres quadrats d’espai públic. També es preveu una nova ordenació de la mobilitat, més accessibilitat, enjardinament i un espai infantil únic a la ciutat que incorporarà un gran vaixell pesquer per recordar els orígens mediterranis de l’il·lustre violoncel·lista Pau Casals, a qui està dedicat aquest espai públic. Es completarà l’àrea de jocs amb un gronxador triple de fusta i pneumàtics diversos.
 
Les obres contemplen la restauració de l’escultura de Pau Casals, que es col·locarà en un punt de la plaça més proper a la Creu dels Tres Tombs i sobre un paviment de diferent color perquè tingui més rellevància de la que tenia fins ara. També es col·locaran una trentena de bancs i cadires, es reforçarà l’enllumenat, s’instal·larà reg i es millorarà les xarxa d’aigua i sanejament.
 
Una altra de les actuacions més destacades és l’eliminació del carril lateral a Balmes per ampliar la vorera fins a l’actual mitjana i guanyar espai per als vianants i carril bici. La nova vorera s’incorporarà a la plaça, però s’hi deixarà un espai per poder envoltar la Creu dels Tres Tombs durant la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat.Comentaris

envia el comentari