Catalunya Diari

La Paeria adquireix 11 pisos a Ibercaja per destinar-los a lloguer social per a famílies amb fills

La Paeria adquireix 11 pisos a Ibercaja per destinar-los a lloguer social per a famílies amb fills| ACN - Fotografia: Ajuntament de Lleida

La Paeria ha comprat a Ibercaja 11 pisos ubicats als barris de la Mariola, el Secà de Sant Pere, Balàfia i la Bordeta per destinar-los a lloguer social per a famílies amb fills. Ho ha fet per un preu mitjà de 15.000 euros que representen un 50% del cost real de mercat i els llogaran per entre 50 i 90 euros, en funció de la situació econòmica de cada família.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que aquest ''lot'' que han adquirit ara se suma als 500 pisos de que disposa l'Ajuntament per destinar a lloguer social i que l'objectiu és aconseguir-ne, ja sigui a través de lloguer, cessió o compra a bancs, uns 200 més per tenir-ne un estoc de 700.

Actualment, unes 2.000 persones viuen a Lleida en habitatges socials gestionats per l'Ajuntament.

Ros ha visitat aquest dijous un d'aquests pisos comprats a Ibercaja situat al carrer Indíbil i Mandoni, al barri de la Mariola, on s'hi estaven fent els darrers retocs de pintura i neteja per tal que una família amb fills hi pugui entrar a viure d'immediat. En aquesta operació també s'hi inclou la realització, per part de l'entitat bancària, de petites reformes al pis, en cas que sigui necessari, amb un cost de fins a 2.000 euros.

L'alcalde de Lleida ha explicat que tant des de la Paeria com de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) es compraran més pisos per tal d'incrementar en uns 200 l'estoc de 500 de que disposa l'ajuntament per destinar a habitatge social. L'adquisició es farà a bancs o ''propietaris institucionals''.


Comentaris
esmeralda
Me gustaria tener un piso de alquiler soy madre solter\r\nra con una nina de 13años y sin paro ni ayudas.gracias

envia el comentari